Сирники з картоплею та кропом — дуже смачний рецепт
Сьогодні вирішила поділитися рецептом приготування білоруської національної страви – сирників із картоплею. Щоб сирники вийшли по-справжньому смачними, потрібно відповідально підійти до купівлі сиру. Він ні в якому разі не повинен бути надмірно вологим, інакше доведеться додавати більше борошна, а це вже негативно позначиться на смаку та консистенції сирників.
Зварену картоплю, з цієї ж причини, потрібно добре обсушити, щоб випарувалася зайва волога. А в решті сирники готуються просто. Готуйте та насолоджуйтесь їх смаком!
Складові:
- Картопля – 4 шт.
- Сир – 200 г
- Яйця курячі – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 2 ст. ложки
- Кріп (зелень) – 0,5 пучка
- Олія соняшникова рафінована – 3–4 ст. ложки
- Сіль за смаком
Сирники з картоплею, рецепт з фото дуже смачний
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Картоплю вимити, очистити від шкірки, обполоснути, великі бульби можна розрізати. Залити картоплю підсоленим окропом так, щоб рівень води був трохи вищим за верхній шар картоплі.
Відвар злити, а картопля обсушити в каструлі при слабкому нагріванні, знявши кришку, а потім у гарячому вигляді розім’яти в пюре і протерти через частий друшляк або протирочний пристрій, щоб не було грудочок. Масу остудити до температури 35-40 °С.
Сир протерти через часте сито.
Зелень кропу вимити в проточній воді, обсушити в серветці та подрібнити.
З’єднати картопляне пюре, сир, зелень та яйце і посолити за смаком.
Все добре вимішати.
У масу, що вийшла, всипати просіяне борошно.
Тісто ретельно вимішати до рівномірного розподілу всіх інгредієнтів.
Мокрими руками сформувати сирники у вигляді невеликих круглих коржів.
Обсмажити сирники в олії з двох сторін до утворення рум’яної скоринки.
Подати сирники з картоплею та кропом у гарячому вигляді зі сметаною.
Аля
Дякую за черговий диво-рецепт, це дуже гарний спосіб оновити меню з картопляних страв! Ми взагалі любимо комбінувати картоплю з іншими інгредієнтами, в тому числі із плавленими сирками. А от із сиром і на пательні – перевіримо найближчими днями!
І окрема подяка за надзвичайно важливі дрібниці, на кшталт вибору продуктів, просушки та іншого!