Рецепт несолодкого тіста з мережі фаст-фуду «Форнетті»
Рецепт тіста, з якого виходять чудові закусочні пиріжки, дуже схожі за смаком на слойки знаменитої мережі фаст-фуду «Форнетті», я знайшла випадково. Пропоную приготувати солоні конвертики із сирного тіста з яєчною начинкою.
У його складі сир, вершкове масло та майонез. Не знаю, який із компонентів тут найважливіший, але їхня комбінація дуже вдала – випічка з сирного тіста виходить легкою, добре підрум’янюється і чудово поєднується з різними солоними начинками.
Інгредієнти для тіста:
- 280 г борошна
- 150 г вершкового масла
- 150 г свіжого сиру
- 40 г майонезу
- 1 ч. л. солі
для начинки:
- 2 яйця
- 50 г твердого сиру
- зелена цибуля
Приготування не солодкого сирного тіста як у мережі «Форнетті»
Сирне тісто для конвертів замішується швидко, але його потрібно витримати в холодильнику 30-40 хвилин, тому в сумі процес випічки займе до півтори години.
Всипте в глибоку миску сир, подрібнене масло (дрібно порубане або натерте), додайте майонез і розітріть все до стану однорідної кашки.
Всипте борошно, сіль і замісіть густе тісто.
Залишіть його в холодильнику, загорнувши в плівку, на 30-40 хвилин, а тим часом займіться начинкою.
Яйця потрібно зварити круто і дрібно нарізати, натерти сир на тертці або нарізати тонкими пластинками, а зелену цибулю порізати кільцями.
Змішайте всі інгредієнти для начинки та трохи підсоліть їх, якщо сир несолоний.
Одночасно з початком ліплення конвертиків увімкніть духовку розігріватися на 150-180 °С.
Охолоджене тісто розкотіть тонким шаром і виріжте з нього квадрати зі стороною близько 10 см. До речі, за цим рецептом можна зробити сосиски в тесті.
На центр кожного квадрата покладіть чайну ложку начинки, зберіть кути разом і стисніть їх.
Грані пірамідки, що утворилася, старанно заліпите, щоб вийшов квадратний конвертик.
Заготовки акуратно перенесіть на лист, покритий листом пергаменту, і поставте в гарячу духовку.
Якщо ваша духовка має і верхню, і нижню спіраль, розташуйте лист приблизно по її центру. Якщо вона підігрівається тільки знизу, поставте випічку якомога вище, щоб конвертики не підгоріли знизу, оскільки тісто дуже ніжне. Випікаються вони швидко і будуть готові, як тільки добре зарум’яняться краї пірамідок, а вся поверхня набуде золотистого відтінку.
Таку несолодку випічку з сирного тіста краще подати до столу гарячою, але і в холодному вигляді конвертики з яєчно-сирною начинкою залишаються дуже смачними.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!