Меню

Пирiжки 20.03.2024

Рецепт несолодкого тіста з мережі фаст-фуду «Форнетті»

Рецепт тіста, з якого виходять чудові закусочні пиріжки, дуже схожі за смаком на слойки знаменитої мережі фаст-фуду «Форнетті», я знайшла випадково. Пропоную приготувати солоні конвертики із сирного тіста з яєчною начинкою.

Я не люблю довгі рецепти, тому тісто зі смаком листкового, яке готується без складних маніпуляцій з розкочуванням, стало одним із моїх найкращих кулінарних відкриттів.

У його складі сир, вершкове масло та майонез. Не знаю, який із компонентів тут найважливіший, але їхня комбінація дуже вдала – випічка з сирного тіста виходить легкою, добре підрум’янюється і чудово поєднується з різними солоними начинками.

Інгредієнти для тіста:

  • 280 г борошна
  • 150 г вершкового масла
  • 150 г свіжого сиру
  • 40 г майонезу
  • 1 ч. л. солі

для начинки:

  • 2 яйця
  • 50 г твердого сиру
  • зелена цибуля

Приготування не солодкого сирного тіста як у мережі «Форнетті»

Сирне тісто для конвертів замішується швидко, але його потрібно витримати в холодильнику 30-40 хвилин, тому в сумі процес випічки займе до півтори години.

сирне тісто

Всипте в глибоку миску сир, подрібнене масло (дрібно порубане або натерте), додайте майонез і розітріть все до стану однорідної кашки.

Всипте борошно, сіль і замісіть густе тісто.

сирне тісто

Залишіть його в холодильнику, загорнувши в плівку, на 30-40 хвилин, а тим часом займіться начинкою.

Яйця потрібно зварити круто і дрібно нарізати, натерти сир на тертці або нарізати тонкими пластинками, а зелену цибулю порізати кільцями.

начинка

Змішайте всі інгредієнти для начинки та трохи підсоліть їх, якщо сир несолоний.

яєчна начинка

Одночасно з початком ліплення конвертиків увімкніть духовку розігріватися на 150-180 °С.

Охолоджене тісто розкотіть тонким шаром і виріжте з нього квадрати зі стороною близько 10 см. До речі, за цим рецептом можна зробити сосиски в тесті.

сирне тісто

На центр кожного квадрата покладіть чайну ложку начинки, зберіть кути разом і стисніть їх.

форнетті рецепт форнетті рецепт форнетті рецепт

 

Грані пірамідки, що утворилася, старанно заліпите, щоб вийшов квадратний конвертик.

форнетті рецепт

Заготовки акуратно перенесіть на лист, покритий листом пергаменту, і поставте в гарячу духовку.

несолодка випічка форнетті рецепт

Якщо ваша духовка має і верхню, і нижню спіраль, розташуйте лист приблизно по її центру. Якщо вона підігрівається тільки знизу, поставте випічку якомога вище, щоб конвертики не підгоріли знизу, оскільки тісто дуже ніжне. Випікаються вони швидко і будуть готові, як тільки добре зарум’яняться краї пірамідок, а вся поверхня набуде золотистого відтінку.

несолодка випічка форнетті рецепт

Таку несолодку випічку з сирного тіста краще подати до столу гарячою, але і в холодному вигляді конвертики з яєчно-сирною начинкою залишаються дуже смачними.

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons