Меню

Печиво 28.02.2024

Дуже смачне солоне сирне печиво в домашніх умовах

Печиво буває не тільки солодким, а й солоним і навіть пряним. Саме таким і виходить печиво із сиром. Тісто для нього готують пісочним та щедро додають натертий сир. Я використовувала пармезан, але цілком підходять і інші тверді і напівтверді сири.

Ледве помітну гостроту надає червоний мелений перець. Готується печиво швидко і під силу будь-якій господині. Смачного!

 

Складові:

  • Сир твердий – 100 г
  • Масло вершкове – 100 г
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Жовтки яєчні – 1 шт.
  • Перець червоний мелений – за смаком
  • Сіль за смаком
  • Кмин (насіння) – за смаком

Додатково:

  • Яйця курячі (для змащування) – 1 шт.
  • Молоко – 1 ч. ложка

Сирне печиво, рецепт з фото покроково в домашніх умовах

Підготувати усі необхідні інгредієнти.

Сир натерти на дрібній тертці.

натерти сир

Борошно просіяти в миску і налаштувати на неї шматочки олії.

натерти масло

Все перетерти руками в дрібну маслянисту крихту.

крихта масла і борошна

До крихти додати тертий сир, жовток, перець та сіль.

для печива

Замісити тісто, загорнути його у харчову плівку та помістити в холодильник на 1 годину.

тісто з сиром

Розкачати тісто в пласт і за допомогою різних форм вирізати печиво.

печиво

Викласти печиво на деко і змастити збитим яйцем. Частину печива можна посипати насінням кмину, а печиво, що залишилося — тертим сиром.

печиво на деко

Помістити печиво в духовку, розігріту до температури 230 ºС, і випікати до жовтого кольору.

солоне сирне печиво

Подати печиво до улюблених напоїв (чаю, кави, какао чи пива).

солоне сирне печиво

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons