Меню

Що приготувати на снiданок 26.02.2024

Смачні сирники із родзинками, класичний рецепт

Смачні сирники із родзинками просто ідеально підходить для сніданку та подарують зранку чудовий настрій.

Класичний рецепт смачних сирників із сиру з родзинками

Сир корисний надзвичайно, а ось смак його не всім подобається. І що тільки не придумали в пишучій ідеями промисловості, які тільки види сиру і з якою тільки начинкою не радують наше око на вітринах у магазинах, а ось смачні домашні сирники не один із цих сирів, навіть у найкрасивішій і яскравішій упаковці, не замінить.

сирники з родзинками

Як зробити смачні і красиві сирники, щоб вони не розтікалися і не перетворювалися на плоскі оладки. А були саме сирниками, пружними та смачними

Інгредієнти:

  • Сир жирністю не нижче 10% — 250 гр.
  • Цукру — 1\2 ст.
  • Ізюм — велика жменя.
  • Борошна близько 1 ст.
  • Яйце.

 

Як приготувати смачні сирники, класичний рецепт з сиру з фото покроково

Отже, беремо яйце (у мене на цей раз домашнє попалося) і змішуємо його із цукром. Є ті, хто не любить солодких сирників, їм вистачить солодощі від родзинок. Яйце на пачку сиру беремо одне, інакше сирники матимуть слабкий молочний смак та будуть сухими.

яйце і цукор

Додаємо сир.

сир

У перемішаний з яєчною масою сир додаємо заздалегідь промиті родзинки. Розмочувати їх не потрібно. Іноді, для зниження калорійності страви, люди беруть знежирений сир, але вони не мають рації, вони позбавляють свій організм можливості отримувати жиророзчинні вітаміни, зокрема вітамін D, який відповідає і за наш настрій. А калорійність майже не змінюється.

сирники з родзинками

Перемішуємо сирну масу, додаємо борошно. Можна не всю відразу, а по кілька столових ложок.

борошно

Тісто на сирні сирники має вийти круте, липке, таке, яке складно піддається перемішування ложкою, в такому випадку сирники з родзинками не розтечуться по сковорідці.

сирники з родзинками

На вогонь ставимо розігріватися сковорідку. Наливаємо олію 3-4 ст. л. З крана пускаємо тонкий струмок холодної води. Змочуємо під нею руки, ліпимо сирники і одразу кладемо їх на сковорідку.

сирники з родзинками

Вогонь має бути дуже маленьким, інакше з краю сирники з родзинками підгорять, а в середині не пропекуться. Сирники накриваємо кришкою і залишаємо пропікатися. Як тільки нижній край зарум’яниться, настав час перевертати. Обсмажуємо і з іншого боку.

сирники з родзинками

Готові сирники подаємо зі сметаною, варенням, джемом або фруктовим сиропом.

Сподіваємося вам сподобається наш класичний покроковий рецепт сирників, який ми підготували з любов’ю і турботою.

Смачного!!!

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons