Смачні сирники з рікоттою
Про сир «Рікотта» ми дізналися недавно. Готується він із сироватки, яка залишається після виробництва моцарелли та інших сирів. Рікотта має трохи солодкуватий смак і дуже часто використовується для сирників та запіканок. Я пропоную зробити з неї прості сирники.
Щоб вони вийшли смачними, не переборщіть з мукою. За бажання в тісто можна додати ізюм. Обіцяю, що буде смачно!
Складові:
- М’який сир «Рікотта» — 250 г
- Цукор-пісок – 50 г
- Яйця курячі (дрібні ≈ 45 г) – 1 шт.
- Борошно пшеничне ≈ 100 г
- Борошно (для обвалювання сирників) – 30 г
Додатково:
- Олія рафінована – за потребою
Смачні сирники з рікоттою, простий рецепт в домашніх умовах
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
До рікотти додати цукор та яйце.
Суміш добре перемішати.
До маси, що вийшла, додати просіяне борошно.
Тісто ретельно вимішати.
На пиріжкову дошку насипати борошно. Із замішаного тесту має вийти 10 сирників. Відокремлювати від тесту невеликі порції, обвалювати їх у борошні і формувати невеликі сирники у формі коржиків.
На сковороді розігріти олію і викласти в неї сирники.
Вироби обсмажувати із двох сторін до підрум’янювання.
Валерія
Дуже смачні сирники. На сніданок саме те що треба, смачно та швидко готується. Тепер це мій улюблений рецепт