Яйця, фаршировані оселедцем та маслом
Фаршировані яйця – страва як для буднів, так і для застіль. Вони гарні з будь-якою начинкою і мають підвищений попит на святковому столі. Яйця, фаршировані солоним оселедцем та часником, – гарна закуска під міцні алкогольні напої.
Подати їх краще на спеціальній тарілці сервіровки, прикрасивши на свій розсуд. Готуйте та ділитесь враженнями!
Складові:
- Яйця курячі – 10 шт.
- Філе малосольного оселедця – 300 г
- Масло вершкове – 30–40 г
- Часник – 4–5 зубчиків
- Зелень петрушки – за потребою
Яйця фаршировані оселедцем, маслом та часником
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Яйця відварити протягом 10 хвилин, рахуючи від початку закипання рідини, а потім опустити в холодну воду на пару хвилин, обтерти, очистити, остудити, розрізати навпіл і відокремити жовтки від білків. Жовтки розім’яти виделкою або натерти на дрібній тертці.
Очищене від шкіри та кісток філе оселедця пропустити через дрібні грати м’ясорубки або подрібнити в блендері.
Зубчики часнику роздавити плоскою стороною ножа, очистити від сухої оболонки і порубати.
З’єднати жовтки, оселедець, розм’якшене вершкове масло та часник.
Все ретельно вимішати.
Поглиблення половинок варених білків наповнити начинкою та вирівняти так, щоб надати їм форму цілого яйця. Розкласти нафаршировані яйця на блюді сервіровки і прикрасити зеленню петрушки.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!