Меню

Закуски 19.11.2023

Неймовірний гарбуз смажений з часником — пальчики оближеш

Гарбуз смажений з цибулею та часником – страва не зовсім звичайна, адже в основному з «помаранчевого красеня» готують оладки та всілякі супи-пюре. Готується ця закуска швидко та просто. Ароматний гарбуз можна подавати як гарячу закуску або гарнір до м’ясних страв. Втім, і в холодному вигляді він смачний.

  • Час приготування: 30 хв.
  • Кількість порцій: 4

 

Інгредієнти:

  • гарбуз – 800 г
  • цибуля ріпчаста – 100 – 120 г
  • часник – 2 зубчики
  • масло вершкове – 3 ст. л.
  • олія соняшникова – 1 ст. л.
  • сіль за смаком
  • мелений чорний перець – за смаком
  • цибуля зелена – 40 г
  • паприка мелена – 3 ч. л.
  • порошок карі – 1 – 2 ч. л.

гарбуз

Cмажений гарбуз з часником, цибулею та спеціями, рецепт з фото дуже смачний

 

Спосіб приготування:

Гарбуз очистіть від грубої шкірки, видаліть насіння і наріжте часточками або великими скибочками, як на фото.

гарбуз

Цибулю очистіть, промийте і наріжте тонкими півкільцями. Зубки часнику звільніть від лушпиння і наріжте поперек на тонкі кружечки.

часник і цибуля

Соняшникову олію розігрійте на сковороді та обсмажте на ній цибулю до ніжно-золотистого кольору.

смажена цибуля

Додайте часник, перемішайте і смажте ще 1 хвилину до появи характерного, властивого часнику запаху. Часник не повинен підгоріти. Зніміть цибулю з часником зі сковороди та відставте убік.

часник з цибулею

У сковороді розпустіть вершкове масло.

масло

Викладіть скибочки гарбуза.

гарбуз на сковороді

Посипте гарбуз паприкою, сіллю, чорним перцем та порошком каррі. Смажте на середньому вогні 10 – 15 хвилин, кілька разів перевернувши скибочки.

гарбуз з спеціями

Готовий гарбуз перекладіть на блюдо. Зверху викладіть смажену цибулю із часником.

Зелену цибулю почистіть, вимийте, обсушіть і наріжте кільцями. Посипте їм гарбуз. За бажанням можете оформити страву зеленню, наприклад, листочками ароматного базиліку.

Cмажений гарбуз з часником, цибулею та спеціями,

 

Господині на замітку:

Страва стане більш ситною та ароматною, якщо ви спочатку підсмажите на вершковому маслі бекон, нарізаний тонкими смужками. А потім бекон зніміть зі сковороди і підсмажте на ній цибулю, часник та гарбуз, як зазначено вище. Соняшникову олію у цьому випадку виключіть зі списку інгредієнтів. Бекону потрібно 80 грам. На готову страву, крім цибулі та часнику, викладіть смужки золотистого хрусткого бекону.

 

 

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons