Неймовірний гарбуз смажений з часником — пальчики оближеш
Гарбуз смажений з цибулею та часником – страва не зовсім звичайна, адже в основному з «помаранчевого красеня» готують оладки та всілякі супи-пюре. Готується ця закуска швидко та просто. Ароматний гарбуз можна подавати як гарячу закуску або гарнір до м’ясних страв. Втім, і в холодному вигляді він смачний.
- Час приготування: 30 хв.
- Кількість порцій: 4
Інгредієнти:
- гарбуз – 800 г
- цибуля ріпчаста – 100 – 120 г
- часник – 2 зубчики
- масло вершкове – 3 ст. л.
- олія соняшникова – 1 ст. л.
- сіль за смаком
- мелений чорний перець – за смаком
- цибуля зелена – 40 г
- паприка мелена – 3 ч. л.
- порошок карі – 1 – 2 ч. л.
Cмажений гарбуз з часником, цибулею та спеціями, рецепт з фото дуже смачний
Спосіб приготування:
Гарбуз очистіть від грубої шкірки, видаліть насіння і наріжте часточками або великими скибочками, як на фото.
Цибулю очистіть, промийте і наріжте тонкими півкільцями. Зубки часнику звільніть від лушпиння і наріжте поперек на тонкі кружечки.
Соняшникову олію розігрійте на сковороді та обсмажте на ній цибулю до ніжно-золотистого кольору.
Додайте часник, перемішайте і смажте ще 1 хвилину до появи характерного, властивого часнику запаху. Часник не повинен підгоріти. Зніміть цибулю з часником зі сковороди та відставте убік.
У сковороді розпустіть вершкове масло.
Викладіть скибочки гарбуза.
Посипте гарбуз паприкою, сіллю, чорним перцем та порошком каррі. Смажте на середньому вогні 10 – 15 хвилин, кілька разів перевернувши скибочки.
Готовий гарбуз перекладіть на блюдо. Зверху викладіть смажену цибулю із часником.
Зелену цибулю почистіть, вимийте, обсушіть і наріжте кільцями. Посипте їм гарбуз. За бажанням можете оформити страву зеленню, наприклад, листочками ароматного базиліку.
Господині на замітку:
Страва стане більш ситною та ароматною, якщо ви спочатку підсмажите на вершковому маслі бекон, нарізаний тонкими смужками. А потім бекон зніміть зі сковороди і підсмажте на ній цибулю, часник та гарбуз, як зазначено вище. Соняшникову олію у цьому випадку виключіть зі списку інгредієнтів. Бекону потрібно 80 грам. На готову страву, крім цибулі та часнику, викладіть смужки золотистого хрусткого бекону.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!