Меню

Пироги 7.12.2022

Пісний пиріг із замороженою вишнею

Всі найсуворіші і найтриваліші пости припадають на той час, коли немає ні свіжих ягід удосталь, ні різноманітності фруктів. Виручають заготівлі про запас: заморозка, консервація. Із замороженою вишнею можна приготувати найсмачніший пиріг, у якому не буде ні молочних продуктів, ні яєць, ні вершкового масла.

Основа тіста – тепла вода та олія, а смак пирога дає вишня. Воду можна замінити на вишневий компот або розвести вишневий сік, тільки в цьому випадку потрібно підкоригувати кількість цукру. За рецептом пиріг виходить солодким, із приємною кислинкою вишні, дуже пишним та м’яким.

Складові:

  • заморожена вишня без кісточок – 250-300 г;
  • цукор – 2/3 склянки (об’єм 250 мл);
  • олія без запаху – 4 ст. л;
  • борошно — 1,5-2 склянки;
  • тепла вода – 150 мл;
  • сода — 2/3 ч. л;
  • оцет 9% – 1 ст. л.

Як приготувати смачний пісний пиріг з вишнею

Налийте в миску трохи більше половини склянки теплої води. Додайте рафіновану соняшникову олію і все добре збовтайте.

Всипте цукор. Розмішуйте доки крупинки не розчиняться.

цукор

Просійте борошно. Спочатку візьміть півтори склянки, потім, якщо тісто буде рідким, додайте ще скільки знадобиться.

мука

Вмішайте борошно, зробіть однорідне тісто по густоті як дуже густа домашня сметана.  Якщо поверхня тіста після перемішування рідка, підсипте ще борошна.

тісто

Вишню розморозьте наперед. Сік не зливайте. Додайте розморожену вишню разом із соком у тісто.

вишні

Усе змішайте. Тісто після додавання вишні забарвиться в рожевий або вишневий колір. Погасити соду оцтом. Влийте в тісто, перемішайте.

Дно форми застелите пергаментом (форма діаметром 18 см). Вилийте тісто, розрівняйте верх. Прокрутіть форму за годинниковою стрілкою кілька разів, щоб при випіканні верхівка менше надувалася.

тісто в формі

Поставте пиріг у духовку на ґрати на середній рівень. Температура 180 градусів. Випікайте 20-25 хвилин. Після цього переставте грати на верхній рівень і продовжуйте пекти пиріг ще 15-20 хвилин, поки не стане рум’яно-золотистим.

пиріг

Ножем проведіть біля бортів форми, акуратно її розкрийте. Дістаньте пиріг, відокремте пергамент від денця та остудіть на решітці до комфортної температури.

пісний пиріг з вишнею

Наріжте та подавайте до чаю. Смачного!

пісний пиріг з вишнею
Коментарі до статті: 1
  1. Наталья

    Отличный бюджетный пирог. Как раз в морозилке нашлась упаковка вишни без косточек. Там было 400 г, но отсыпать я не стала. Мука ушла вся. Делала не в разъемной форме, а силиконовой. В духовке сидел минут 50. Отлично пропекся. А вот отдохнуть ему не дали – практически сразу разрезали!

    Ответить
Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons