Пісний пиріг із замороженою вишнею
Всі найсуворіші і найтриваліші пости припадають на той час, коли немає ні свіжих ягід удосталь, ні різноманітності фруктів. Виручають заготівлі про запас: заморозка, консервація. Із замороженою вишнею можна приготувати найсмачніший пиріг, у якому не буде ні молочних продуктів, ні яєць, ні вершкового масла.
Основа тіста – тепла вода та олія, а смак пирога дає вишня. Воду можна замінити на вишневий компот або розвести вишневий сік, тільки в цьому випадку потрібно підкоригувати кількість цукру. За рецептом пиріг виходить солодким, із приємною кислинкою вишні, дуже пишним та м’яким.
Складові:
- заморожена вишня без кісточок – 250-300 г;
- цукор – 2/3 склянки (об’єм 250 мл);
- олія без запаху – 4 ст. л;
- борошно — 1,5-2 склянки;
- тепла вода – 150 мл;
- сода — 2/3 ч. л;
- оцет 9% – 1 ст. л.
Як приготувати смачний пісний пиріг з вишнею
Налийте в миску трохи більше половини склянки теплої води. Додайте рафіновану соняшникову олію і все добре збовтайте.
Всипте цукор. Розмішуйте доки крупинки не розчиняться.
Просійте борошно. Спочатку візьміть півтори склянки, потім, якщо тісто буде рідким, додайте ще скільки знадобиться.
Вмішайте борошно, зробіть однорідне тісто по густоті як дуже густа домашня сметана. Якщо поверхня тіста після перемішування рідка, підсипте ще борошна.
Вишню розморозьте наперед. Сік не зливайте. Додайте розморожену вишню разом із соком у тісто.
Усе змішайте. Тісто після додавання вишні забарвиться в рожевий або вишневий колір. Погасити соду оцтом. Влийте в тісто, перемішайте.
Дно форми застелите пергаментом (форма діаметром 18 см). Вилийте тісто, розрівняйте верх. Прокрутіть форму за годинниковою стрілкою кілька разів, щоб при випіканні верхівка менше надувалася.
Поставте пиріг у духовку на ґрати на середній рівень. Температура 180 градусів. Випікайте 20-25 хвилин. Після цього переставте грати на верхній рівень і продовжуйте пекти пиріг ще 15-20 хвилин, поки не стане рум’яно-золотистим.
Ножем проведіть біля бортів форми, акуратно її розкрийте. Дістаньте пиріг, відокремте пергамент від денця та остудіть на решітці до комфортної температури.
Наріжте та подавайте до чаю. Смачного!
Наталья
Отличный бюджетный пирог. Как раз в морозилке нашлась упаковка вишни без косточек. Там было 400 г, но отсыпать я не стала. Мука ушла вся. Делала не в разъемной форме, а силиконовой. В духовке сидел минут 50. Отлично пропекся. А вот отдохнуть ему не дали – практически сразу разрезали!