Торт Павлова — класичний рецепт в домашніх умовах
Не обов’язково чекати будь-якої урочистості, щоб приготувати торт. Порадувати своїх близьких чи подруг можна у будь-який день. А легкий та повітряний торт-безе «Павлова» буде чудовим вибором.
Він просто тане у роті, та й фігурі не шкодить. Його вишуканим смаком можна насолоджуватися будь-якої пори року, тому що для прикраси використовуються не тільки різні ягоди та фрукти по сезону, але також і заморожені.
Інгредієнти:
Для коржа
- Яєчні білки – 3 шт.
- Цукор – 170 г.
- Сіль – на кінчику ножа
- Ванільний цукор – 1 ч. лож.
Для крему
- Вершки (35%) – 200-250 мл.
- Цукрова пудра – 3-4 ст. лож.
- Ванільна есенція – 0,5 ч. лож.
Для прикрас
- Ківі – 1 шт.
- Полуниця – 70-80 г.
- Чорна смородина – 50 г.
- Форма для випікання діаметром 35-40 см
- Харчова фольга або папір
- Кондитерський мішок
Як приготувати торт Павлова, рецепт з фото покроково в домашніх умовах
У сухому та знежиреному посуді збити білки з сіллю до утворення піни.
Всипати в білки цукор та ванільний цукор. Збивати міксером до утворення стійкої піни.
Добре збиті білки для безе повинні тримати форму.
Форму для випікання застелити харчовою фольгою (папером), змастити олією (без запаху). За допомогою кондитерського мішечка або шприца видавити по колу збиті білки утворюючи круглий корж (бажано закрити всі простори).
По краю коржика, по всьому периметру, видавити «розетки», тим самим кондитерським мішечком. Вони будуть бортиком торта-безе.
Нагріти духовку до температури 110-120 градусів. Помістити форму в центр духовки і «сушити» корж до готовності приблизно 1,2-1,5 години. Готовий корж має бути сухим.
Вийняти з духовки і перекласти на ґрати остигати.
Для крему необхідно з’єднати цукрову пудру з охолодженими вершками та збити міксером до пишної маси.
Додати ванільну есенцію та ще трохи збити.
Готову основу для торта-безе заповнити вершковим кремом, використовуючи кондитерський мішок.
Ківі очистити та розрізати на дві половинки. Кожну нарізати часточками. Прикрасити по колу торт-безе, залишаючи вільним центром.
Викласти красиво в центр торта Павлова інші ягоди та фрукти. Торт-безе готовий до подачі на святковий стіл. Для цього торта можна використовувати не тільки свіжі ягоди та фрукти, але й у замороженому вигляді.
Приємного чаювання!
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!