Меню

Торти 13.11.2023

Торт Павлова — класичний рецепт в домашніх умовах

 

Не обов’язково чекати будь-якої урочистості, щоб приготувати торт. Порадувати своїх близьких чи подруг можна у будь-який день. А легкий та повітряний торт-безе «Павлова» буде чудовим вибором.

Він просто тане у роті, та й фігурі не шкодить. Його вишуканим смаком можна насолоджуватися будь-якої пори року, тому що для прикраси використовуються не тільки різні ягоди та фрукти по сезону, але також і заморожені.

Найсмачніший торт-безе в домашніх умовах можна приготувати з будь-якими фруктами та ягодами, які є під рукою. У цьому допоможе наш рецепт із покроковими фото.
торт Павлова рецепт

Інгредієнти:

Для коржа

  • Яєчні білки – 3 шт.
  • Цукор – 170 г.
  • Сіль – на кінчику ножа
  • Ванільний цукор – 1 ч. лож.

Для крему

  • Вершки (35%) – 200-250 мл.
  • Цукрова пудра – 3-4 ст. лож.
  • Ванільна есенція – 0,5 ч. лож.

Для прикрас

  • Ківі – 1 шт.
  • Полуниця – 70-80 г.
  • Чорна смородина – 50 г.

  • Форма для випікання діаметром 35-40 см
  • Харчова фольга або папір
  • Кондитерський мішок

Як приготувати торт Павлова, рецепт з фото покроково в домашніх умовах

У сухому та знежиреному посуді збити білки з сіллю до утворення піни.

торт Павлова рецепт

Всипати в білки цукор та ванільний цукор. Збивати міксером до утворення стійкої піни.

торт Павлова рецепт

Добре збиті білки для безе повинні тримати форму.

Порада: щоб цього досягти, слід пам’ятати: використовуються охолоджені білки; посуд повинен бути сухим і без краплі жиру.
торт Павлова рецепт

Форму для випікання застелити харчовою фольгою (папером), змастити олією (без запаху). За допомогою кондитерського мішечка або шприца видавити по колу збиті білки утворюючи круглий корж (бажано закрити всі простори).

Порада: краї коржа не повинні доходити до стінок форми, тому що в процесі випікання безе збільшується в обсязі.
торт Павлова рецепт

По краю коржика, по всьому периметру, видавити «розетки», тим самим кондитерським мішечком. Вони будуть бортиком торта-безе.

торт Павлова рецепт

Нагріти духовку до температури 110-120 градусів. Помістити форму в центр духовки і «сушити» корж до готовності приблизно 1,2-1,5 години. Готовий корж має бути сухим.

торт Павлова рецепт

Вийняти з духовки і перекласти на ґрати остигати.

Порада: фольгу чи харчовий папір бажано видалити одразу.
торт Павлова рецепт

Для крему необхідно з’єднати цукрову пудру з охолодженими вершками та збити міксером до пишної маси.

крем

Додати ванільну есенцію та ще трохи збити.

Порада: не можна занадто довго збивати вершки, тому що вони можуть звернутися і крем не буде придатним для торта.
торт Павлова рецепт

Готову основу для торта-безе заповнити вершковим кремом, використовуючи кондитерський мішок.

Порада: торти-безе змащують кремом незадовго до подачі на стіл, інакше вони втрачають свою тендітну структуру.

Ківі очистити та розрізати на дві половинки. Кожну нарізати часточками. Прикрасити по колу торт-безе, залишаючи вільним центром.

торт Павлова рецепт

Викласти красиво в центр торта Павлова інші ягоди та фрукти. Торт-безе готовий до подачі на святковий стіл. Для цього торта можна використовувати не тільки свіжі ягоди та фрукти, але й у замороженому вигляді.

торт Павлова рецепт

Приємного чаювання!

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons