Курячий рулет — смачний рецепт для святкового столу
Цікавий рулет із курки з омлетом, прикрасить будь-яку нарізку на святковому столі. Ця страва не найпростіша в приготуванні, але я сподіваюся, що її вишуканий смак затьмарить собою ті невеликі зусилля, які доведеться витратити на її приготування.
Більш того, за таким рецептом приготування рулету з курячого філе або тушки, можна зробити різні варіанти начинки, і вибрати той, який найбільше відповідає вашому смаку. Для дітей рекомендуємо приготувати курячий рулет із крабовою паличкою, який має гарний вигляд і сподобається будь-якій дитині.
Необхідні такі продукти:
- курка – 1 тушка,
- яйце куряче — 3 штуки,
- майонез — 200 грам,
- будь-які приправи які вам подобаються,
- сіль.
Як приготувати курячий рулет в домашніх умовах, рецепт в духовці
Насамперед промиваємо тушку курки і очищаємо від залишків пір’я. Цей пункт можна назвати найскладнішим у всьому процесі приготування цього рулету, тому підійдіть до нього з усією відповідальністю. Курку необхідно покласти на спину і акуратно ножем зрізати м’якоть з кісток, починаючи від грудки.
У результаті має вийти «шуба» від курки. Бажано щоб у ній було якнайменше отворів. Це і буде основою рулету – в неї загортаємо начинку.
Солимо і посипаємо спеціями основу – курку.
Тепер залишимо ненадовго курячу основу та приготуємо начинку – омлет. Для цього в глибокий посуд необхідно розбити яйця і додати майонез. Підсолити.
Ретельно перемішуємо яйця із майонезом до однорідної маси. Краще омлет не збивати, щоб не вийшов надто пишним.
Розігріваємо в сковороді трохи олії та виливаємо омлет для обсмажування.
Краще накрити кришкою, щоб прожарився рівномірно. Потім потрібно почекати, коли готовий омлет охолоне прямо в сковорідці.
Викладаємо обережно омлет на курячу основу. Слідкувати треба за тим, щоб омлет не порвався.
Тепер дуже акуратно згортаємо основу з омлетом у рулет із курячого філе і перетягуємо міцною ниткою, щоб у процесі запікання рулет не розвернувся.
Залишився завершальний крок – запекти курячий рулет. Для цього кладемо його у форму для запікання і ставимо в розігріту до 180 градусів духову шафу. Запікати рулети з курячого філе слід 30 хвилин. Можна перевертати рулет під час запікання, якщо це необхідно.
Рулет із курки у духовці з начинкою з омлету готовий! Зрізаємо ножем і видаляємо нитки. Перекладаємо рулет на плоску страву з листям салату.
Смачного!
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!