Меню

Холодні страви 14.11.2023

Курячий рулет — смачний рецепт для святкового столу

Цікавий рулет із курки з омлетом, прикрасить будь-яку нарізку на святковому столі. Ця страва не найпростіша в приготуванні, але я сподіваюся, що її вишуканий смак затьмарить собою ті невеликі зусилля, які доведеться витратити на її приготування.

Більш того, за таким рецептом приготування рулету з курячого філе або тушки, можна зробити різні варіанти начинки, і вибрати той, який найбільше відповідає вашому смаку. Для дітей рекомендуємо приготувати курячий рулет із крабовою паличкою, який має гарний вигляд і сподобається будь-якій дитині.

Необхідні такі продукти:

  • курка – 1 тушка,
  • яйце куряче — 3 штуки,
  • майонез — 200 грам,
  • будь-які приправи які вам подобаються,
  • сіль.

тушка

Як приготувати курячий рулет в домашніх умовах, рецепт в духовці

Насамперед промиваємо тушку курки і очищаємо від залишків пір’я. Цей пункт можна назвати найскладнішим у всьому процесі приготування цього рулету, тому підійдіть до нього з усією відповідальністю. Курку необхідно покласти на спину і акуратно ножем зрізати м’якоть з кісток, починаючи від грудки.

курка

У результаті має вийти «шуба» від курки. Бажано щоб у ній було якнайменше отворів. Це і буде основою рулету – в неї загортаємо начинку.

Також можна використовувати курячу грудку, для цього потрібно відокремити філе від кістки і злегка відбити його молотком.

курка

Солимо і посипаємо спеціями основу – курку.

курячий рулет

Тепер залишимо ненадовго курячу основу та приготуємо начинку – омлет. Для цього в глибокий посуд необхідно розбити яйця і додати майонез. Підсолити.

яйця й майонез

Ретельно перемішуємо яйця із майонезом до однорідної маси. Краще омлет не збивати, щоб не вийшов надто пишним.

омлет

Розігріваємо в сковороді трохи олії та виливаємо омлет для обсмажування.

омлет

Краще накрити кришкою, щоб прожарився рівномірно. Потім потрібно почекати, коли готовий омлет охолоне прямо в сковорідці.

курячий рулет

Викладаємо обережно омлет на курячу основу. Слідкувати треба за тим, щоб омлет не порвався.

курячий рулет

Тепер дуже акуратно згортаємо основу з омлетом у рулет із курячого філе і перетягуємо міцною ниткою, щоб у процесі запікання рулет не розвернувся.

курячий рулет

Залишився завершальний крок – запекти курячий рулет. Для цього кладемо його у форму для запікання і ставимо в розігріту до 180 градусів духову шафу. Запікати рулети з курячого філе слід 30 хвилин. Можна перевертати рулет під час запікання, якщо це необхідно.

курячий рулет

Рулет із курки у духовці з начинкою з омлету готовий! Зрізаємо ножем і видаляємо нитки. Перекладаємо рулет на плоску страву з листям салату.

курячий рулет

Смачного!

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons