М’ясний рулет зі свинячої рульки варений! Дуже смачний рецепт
Рулет зі свинячої рульки дуже легко приготувати і вийде справжній м’ясний делікатес. Таку закуску можна подати на святковий стіл або взяти із собою для ситного перекушування. За цим рецептом рулет гарно застигає і легко потім нарізається на тоненькі скибочки.
Інгредієнти:
- рулька свиняча – 1-1,2 кг.;
- часник – кілька зубчиків;
- гірчиця – 3-4 ч. ложки;
- лавровий лист-2-3 шт.;
- сіль, перець, приправи
- Кількість: 8 порції
- Час приготування: 5 годин.
Як приготувати варений рулет зі свинячої рульки, смачний рецепт з покроковими фото
Свинячу рульку необхідно вимочити кілька годин у холодній воді. Потім добре зачистити шкірку.
Гострим ножем розрізати шкіру вздовж кістки.
І акуратно зрізати з кістки м’ясо (разом зі шкіркою) одним пластом.
Потім зрізати м’ясо зі шкірки пластами та рівномірно розкласти.
М’ясо змастити гірчицею, посипати подрібненим (або сухим часником), посолити та додати приправи для свинини.
Підготовлене м’ясо згорнути в рулет і перев’язати товстою бавовняною ниткою.
Щільно обернути рулет кількома шарами харчової плівки простежити, щоб не було просвітів) і покласти на 1-2 години в холодильник, щоб м’ясо промаринувалось.
Потім покласти рулет у каструлю, залити холодною водою та варити на повільному вогні 2,5-3 години. Готовий рулет викласти на дошку, дати охолонути і прибрати в холодильник на кілька годин (можна залишити в холодильнику на ніч).
Готовий рулет звільнити від плівки та ниток.
Рулет добре застиг і легко ріжеться на тонкі скибочки.
Смачна та апетитна м’ясна закуска обов’язково сподобається гостям.
Тетяна
Гарна альтернатива магазинній ковбасі. Готувала на святковий стіл, всі гості були в захваті . Вже не раз робила й на щодень. Зранку на бутерброди добре йде, хоча можна подавати і в якості закуски з гарніром.