Яблука запечені під яєчною пінкою, голландський десерт
Люблю готувати прості, але оригінальні десерти. Особливо часто використовую яблука. У запропонованому рецепті яблука мають бути з відчутною кислинкою. Ідеально підходить Антонівка звичайна.
Цей десерт приготує будь-який, навіть без новачок у кулінарії. Дуже смачно, якщо їсти його з молоком чи вершками. Обов’язково спробуйте!
Продукти:
- Яблука – 4-5 шт.
- Цукор-пісок — 3-4 ст. ложки
- Яйця курячі – 2 шт.
- Масло вершкове – 1 ст. ложка
- Цукор ванільний – за смаком
Смачні яблука запечені під яєчною пінкою, рецепт з фото
Підготувати усі необхідні інгредієнти для яблучного десерту.
Яйця поділити на жовтки та білки.
До жовтків додати половину цукру та ванільний цукор.
Суміш добре розтерти.
Білки збити у стійку піну.
До жовткової маси додати білкову піну.
Все перемішувати лопаткою рухом знизу нагору, причому викладати білки не відразу, а поступово, щоб вони розподілилися рівномірно.
Яблука вимити, очистити від шкірки та насіння та нарізати скибочками. Вогнетривку форму рясно змастити вершковим маслом, викласти в неї яблука і посипати їх цукром, що залишився.
Яблука покрити приготованою яєчною масою.
Форму помістити в духовку, розігріту до температури 170 ° С, і готувати до підрум’янення (близько 35-40 хвилин).
Подати яблука порційно. Окремо подати молоко чи вершки.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!