Меню

Випiчка 9.02.2024

Яблука запечені під яєчною пінкою, голландський десерт

Люблю готувати прості, але оригінальні десерти. Особливо часто використовую яблука. У запропонованому рецепті яблука мають бути з відчутною кислинкою. Ідеально підходить Антонівка звичайна.

Цей десерт приготує будь-який, навіть без новачок у кулінарії. Дуже смачно, якщо їсти його з молоком чи вершками. Обов’язково спробуйте!

 

Продукти:

  • Яблука – 4-5 шт.
  • Цукор-пісок — 3-4 ст. ложки
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Масло вершкове – 1 ст. ложка
  • Цукор ванільний – за смаком

Смачні яблука запечені під яєчною пінкою, рецепт з фото

Підготувати усі необхідні інгредієнти для яблучного десерту.

продукти

Яйця поділити на жовтки та білки.

яйця

До жовтків додати половину цукру та ванільний цукор.

жовтки і цукор

Суміш добре розтерти.

Білки збити у стійку піну.

білки

До жовткової маси додати білкову піну.

Все перемішувати лопаткою рухом знизу нагору, причому викладати білки не відразу, а поступово, щоб вони розподілилися рівномірно.

Яблука вимити, очистити від шкірки та насіння та нарізати скибочками. Вогнетривку форму рясно змастити вершковим маслом, викласти в неї яблука і посипати їх цукром, що залишився.

Яблука покрити приготованою яєчною масою.

запечені яблука

Форму помістити в духовку, розігріту до температури 170 ° С, і готувати до підрум’янення (близько 35-40 хвилин).

запечені яблука

Подати яблука порційно. Окремо подати молоко чи вершки.

запечені яблука

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons