Салат «Росольє» — традиційна страва естонської кухні
Салат «Росольє» — традиційна страва естонської кухні, без якої не обходиться жоден святковий стіл. Салат дуже нагадує вінегрет, а також шведський оселедцевий салат. Нижче пропонується рецепт салату Росольє у пісному, а заразом – у святковому варіанті.
- Кількість порцій: 4
Інгредієнти:
- філе слабосолоного оселедця — 2 шт.
- яблуко зелене – 1 шт.
- огірок солоний – 4 шт.
- картопля варена в мундирі — 2 бульби
- цибуля червона – ½ головки
- буряк варений середньої величини — 1 шт.
- лимон маленький – 1 шт.
- цибуля зелена – 8 – 10 пір’я
- майонез – 3 ст. л.
- сіль — 1/3 ч. л.
- цукор – 1 ч. л.
Святковий салат Росольє, рецепт з фото за кроками
Спосіб приготування:
Філе слабосолона оселедця наріжте маленькими, як на олів’є, кубиками. Викладіть у салатник.
Очищену від лушпиння половину червоної цибулини наріжте маленьким кубиком і додайте до оселедця.
Картопля теж очистіть і наріжте аналогічно до попередніх інгредієнтів. Викладіть у салатник.
Далі додайте нарізані маленьким кубиком солоні огірки.
Яблуко вимийте, видаліть серцевину із насінням і наріжте кубиком. Викладіть у глибоку тарілку. Видавити на яблуко столову ложку соку з лимона, щоб воно не потемніло. Перемішайте.
Додайте яблуко до салатника.
Заправте майонезом. Добре перемішайте.
Викладіть салат на овальну тарілку у вигляді гірки, як показано на фото.
Акуратно на поверхні салату зробіть ножем трохи навкруги невеликі заглиблення.
Буряк очистіть і натріть на великій тертці. Всипте сіль та цукор. Збризкайте 1 столовою ложкою лимонного соку. Перемішайте.
Викладіть буряк у поглиблення, як показано на фото.
Зелену цибулю промийте, обтрусіть від води і наріжте тонкими кільцями. Викладіть цибулю між смужками буряків.
Нереально смачний і ошатний салат «Росольє» готовий. Подавайте його до новорічного столу та пригощайте дорогих гостей.
Господині на замітку:
- Майонез можете замінити сметаною, змішаною із гірчицею.
- Якщо ви готуватимете не пісний варіант салату, то додайте в нього 2 варені яйця, які потрібно дрібно нарізати.
- Якщо ви використовуватимете великі солоні огірки, їх потрібно 3 штуки.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!