Салат із копченої риби з картоплею та яйцями
Цей салат оцінять любителі гострих страв, адже в ньому досить багато тертого хрону. Такий салат – чудова закуска до міцних алкогольних напоїв. Гостроту трохи притуплюють інші інгредієнти.
Особливо потрібно відповідально поставитися до вибору риби. Ідеально підходить копчена скумбрія. З усіх соусів краще взяти майонез «провансаль» високої жирності (67%). Готуйте та дивуйте своїх близьких новим смаком!
Складові:
- Риба холодного копчення – 400 г
- Яйця курячі – 2 шт.
- Картопля – 2-3 шт.
- Хрін тертий – 3 ст. ложки
- Майонез – 150 г
- Сіль – до смаку
- Зелень кропу чи петрушки – за потребою
Смачний салат із копченої риби з картоплею та яйцями, рецепт
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Картоплю вимити, залити підсоленим окропом так, щоб рівень води був трохи вищим за верхній шар картоплі, і варити бульби на помірному вогні під кришкою приблизно 20 хвилин. У зварену картоплю легко входить ніж, виделка. Відвар злити, картопля обсушити в каструлі при слабкому нагріванні, знявши кришку, очистити, остудити і нарізати кубиками.
Яйця відварити протягом 10 хвилин, рахуючи від початку закипання рідини, а потім опустити в холодну воду на пару хвилин, обтерти, очистити від шкаралупи, остудити і нарізати на дрібні кубики.
Корінь хрону попередньо замочити на кілька годин у холодній воді, щоб відновити його соковитість та пружність, а потім зіскребти шкірку та натерти на дрібній тертці.
Рибу обробити, очистити від шкіри, відокремити від кісток і нарізати дрібними шматочками.
З’єднати рибу, яйця, картопля та хрін, посолити за смаком та заправити майонезом.
Все добре перемішати.
Викласти салат на блюдо сервіровки і прикрасити зеленню.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!