Салат м’ясний з червоною квасолею та овочами
Квасолю по праву вважають рослинним м’ясом. У невигадливих плодах містяться практично всі мінерали та речовини, необхідні для нормальної життєдіяльності організму. За кількістю легкозасвоюваних білків (їх у квасолинках 75%), квасолю прирівнюють до м’яса та риби. З неї готують безліч смачних страв, однією з яких я і вирішила поділитися.
Салат м’ясний з квасолею
- Квасоля зернова червона суха – 300 г
- Яловичина або свинина (м’якоть) – 130 г
- Картопля – 180 г
- Огірки солоні – 160 г
- Цибуля ріпчаста – 50 г
- Часник – 30 г
- Майонез – 200 г
- Сіль – до смаку
Смачний салат з м’ясом та червоною квасолею, рецепт з фото за кроками
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Квасолю перебрати, видаляючи бур’яни, промити в холодній воді, а потім залити холодною кип’яченою водою (не більше 15 ° С) і залишити на 4-6 годин для набухання.
Воду злити, а потім залити новою порцією холодної води та відварити зерна до м’якості, не допускаючи розварювання. Посолити квасолю ближче до кінця приготування. Готову квасолю відкинути на друшляк і остудити.
М’ясо цілим шматком покласти в киплячу воду. Коли вода знову закипить, зменшити нагрівання та на слабкому вогні варити м’ясо до м’якості. М’ясо готове, якщо в нього вільно входить вилка та виділяється прозорий сік. Варене м’ясо остудити та нарізати дрібними кубиками.
Картоплю вимити, викласти в каструлю, залити гарячою підсоленою водою і відварити до м’якості, а потім відлити, а каструлю ще деякий час потримати на слабкому вогні, щоб залишок води випарувався. Бульби очистити, добре охолодити та нарізати кубиками.
Огірки вимити, розрізати вздовж на 4 частини, а потім тонко нашаткувати поперек.
Цибулину очистити, розрізати навпіл, а потім кожну половинку нашаткувати тонкими півкільцями.
Зубчики часнику роздавити плоскою стороною ножа, очистити від сухої оболонки і порубати.
Поєднати всі підготовлені інгредієнти та посолити за смаком.
Все перемішати та заправити майонезом.
Салат остаточно перемішати.
При подачі салат можна посипати подрібненою зеленню.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!