Меню

Салати 3.12.2024

Салат м’ясний з червоною квасолею та овочами

Салат м'ясний з квасолею

Квасолю по праву вважають рослинним м’ясом. У невигадливих плодах містяться практично всі мінерали та речовини, необхідні для нормальної життєдіяльності організму. За кількістю легкозасвоюваних білків (їх у квасолинках 75%), квасолю прирівнюють до м’яса та риби. З неї готують безліч смачних страв, однією з яких я і вирішила поділитися.

Цей салат не тільки смачний та корисний, але й дуже ситний. Готується він із найходовіших продуктів, але буде доречним навіть для святкового столу. Готуйте та ділитесь враженнями!

 

Салат м’ясний з квасолею

  • Квасоля зернова червона суха – 300 г
  • Яловичина або свинина (м’якоть) – 130 г
  • Картопля – 180 г
  • Огірки солоні – 160 г
  • Цибуля ріпчаста – 50 г
  • Часник – 30 г
  • Майонез – 200 г
  • Сіль – до смаку

Смачний салат з м’ясом та червоною квасолею, рецепт з фото за кроками

Підготувати усі необхідні інгредієнти.

Квасолю перебрати, видаляючи бур’яни, промити в холодній воді, а потім залити холодною кип’яченою водою (не більше 15 ° С) і залишити на 4-6 годин для набухання.

Воду злити, а потім залити новою порцією холодної води та відварити зерна до м’якості, не допускаючи розварювання. Посолити квасолю ближче до кінця приготування. Готову квасолю відкинути на друшляк і остудити.

М’ясо цілим шматком покласти в киплячу воду. Коли вода знову закипить, зменшити нагрівання та на слабкому вогні варити м’ясо до м’якості. М’ясо готове, якщо в нього вільно входить вилка та виділяється прозорий сік. Варене м’ясо остудити та нарізати дрібними кубиками.

Картоплю вимити, викласти в каструлю, залити гарячою підсоленою водою і відварити до м’якості, а потім відлити, а каструлю ще деякий час потримати на слабкому вогні, щоб залишок води випарувався. Бульби очистити, добре охолодити та нарізати кубиками.

Огірки вимити, розрізати вздовж на 4 частини, а потім тонко нашаткувати поперек.

Цибулину очистити, розрізати навпіл, а потім кожну половинку нашаткувати тонкими півкільцями.

Зубчики часнику роздавити плоскою стороною ножа, очистити від сухої оболонки і порубати.

Поєднати всі підготовлені інгредієнти та посолити за смаком.

Все перемішати та заправити майонезом.

Салат остаточно перемішати.

При подачі салат можна посипати подрібненою зеленню.

Салат м'ясний з квасолеюСалат м'ясний з квасолею

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons