Простий насипний пиріг із сиром — знахідка для тих, хто постійно кудись поспішає
Такий пиріг з сиром — знахідка для тих, хто постійно кудись поспішає або просто не любить возитися з тістом. Він повинен бути легкоплавким, щоб міг легко проникнути у шари сухої суміші та скріпити її. По-друге, сметана для пирога має бути рідка. По-третє, стежити за пирогом при випіканні, щоб він не пересох.
Продукти:
- Борошно пшеничне – 140 г
- Крупа манна – 70 г
- Сметана – 120 г
- Розпушувач – 1 ч. ложка
- Сіль — 0,5 ч. ложки
- Сир (сулугуні або моцарелла для піци) – 200 г
- Яйця курячі – 1 шт.
- Масло вершкове – 50 г
Насипний пиріг із сиром сулугуні чи моцарелла, покроковий рецепт з фото
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
З’єднати просіяне борошно, манку, розпушувач і сіль.
Суміш добре перемішати.
Сир натерти на великій тертці.
Форму для випікання змастити маслом, висипати в неї ⅓ частину сухої суміші та розрівняти.
Поверх викласти шар із половини тертого сиру.
Повторити шари, щоб останнім був шар із сухої суміші.
До сметани додати яйце.
Все збити до однорідної маси.
Полити пиріг зверху сметанною заливкою.
Вершкове масло порізати шматочками і розкласти їх по поверхні пирога.
Форму з пирогом поставити в духовку, розігріту до температури 180 ºС, і запікати до рум’яніння (близько 30 хвилин).
Подати пиріг у теплому вигляді, порізавши на порції.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!