Смачний заливний пиріг з капустою на кефірі
Смачним та ситним виходить заливний пиріг з капустою на кефірі. Рецепт з фото та порадами допоможе вам його приготувати швидко і смачно.
Як начинку можна використовувати різні інгредієнти. Усього за кілька хвилин вийде смачна та ситна домашня випічка. Така закуска буде до душі Вам та Вашим гостям.
- Час приготування: 40 хвилин.
- Кількість порцій: 7 шматків.
Інгредієнти для тіста:
- яйце куряче — 3 шт.,
- соняшникова олія – 120 мл.,
- сода харчова – 1 ч.л.,
- сіль кухонна – 1 ч.л.,
- кефір — 0,5 л.
- борошно із вищих пшеничних сортів – 350 гр.
Для начинки:
- капуста білокачанна — 400 гр.
- морквина – 1 шт.,
- цибуля ріпчаста — 1 шт.,
- соняшникова олія – 1 ст.л.
Як приготувати пиріг з капустою на кефірі, рецепт з фото покроково
Попередньо підігріємо кефір, розчинимо у ньому харчову соду, курячі яйця. Ретельно збити усі інгредієнти віночком чи міксером. Накрити рушником та залишити на столі в теплому приміщенні на 10 хвилин. Замінити харчову соду можна розпушувачем для тіста.
Потім всипати пшеничне борошно просіяне через сито, кухонну дрібну сіль. Просіювання борошна зробить тісто повітряним та еластичним.
Добре перемішати тісто ложкою або збити, щоб не було грудок. В результаті тісто має вийти рідкої однорідної консистенції.
Приготуємо начинку для капустяного заливного пирога: очищену цибулю нарізати шматочками і натерти морквину на тертці. Обсмажувати овочі на сковороді з олією до золотистого стану протягом 3 хвилин.
Помиємо, очистимо качан капусти від зіпсованого листя, нащаткуємо овоч на великій тертці. Додаємо в сковороду, і тушкуєм на малому вогні під закритою кришкою протягом декількох хвилин.
Не забудьте посолити та поперчити. Щоб начинка не була сухою, потрібно додати трохи теплої води.
Попередньо нагріємо духову шафу до 200 градусів, форму застелити пергаментом, змастити олією. Викласти половину тіста, зверху покласти начинку.
Тістом, що залишилося, заливаємо начинку, лопаткою акуратно розрівнюємо. Поставимо форму в духовку на 20 хвилин при температурі 200 градусів.
Готову випічку змастити вершковим маслом, накрити кухонним рушником і залишити трохи охолонути. Подавати заливний капустяний пиріг, нарізавши порційними шматочками.
Приємного Всім апетиту!
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!