Чізкейк із сиру, смачний рецепт в духовці
Пропонуємо вам найкращий рецепт найніжнішого сирного десерту. Зробіть невелике свято своїм рідним, приготувавши цей чудовий десерт.
Чізкейк — це дуже ніжні ласощі з домашнього сиру. Але якщо немає можливості купити домашній сир, цей знаменитий десерт можна приготувати з магазиного сиру. Виходить чудове частування до чаю з неземним смаком та тонким ароматом ванілі.
Інгредієнти:
- — сир домашній – 500 г;
- — яйця курячі – 2 шт. (великі);
- — печиво пісочне – 200 г;
- — масло вершкове – 100 г;
- — цукор – 1/3 ст. або більше (за смаком);
- — ванільний цукор – 1 пакетик;
- — сметана жирна – 150 г;
- — крохмаль кукурудзяний — 1,5 ст. л.;
- — будь-які ягоди, свіжа м’ята для прикраси.
Чізкейк із сиру, рецепт в духовці у домашніх умовах
1. Чізкейк із сиру готується досить просто. Для основи чізкейка потрібно взяти пачку пісочного печива і перетворити його на крихту. Для цього можна скористатися блендером або звичайною качалкою. Або можна спекти пісочний корж самостійно.
2. Вершкове масло потрібно розтопити у мікрохвильовій печі або на повільному вогні на плиті.
3. Змішати крихту печива з вершковим маслом та перемішати. Повинна вийти еластична волога, але мокра маса. Якщо маса буде погано ліпитись, можна додати трохи холодної води або ще масла.
4. Отриману основу для сирного чізкейку викласти в жароміцну форму, формуючи бортики заввишки близько 3 сантиметрів. Попередньо дно краще застелити пекарським папером, щоб було легше виймати готовий чізкейк із сиру.
5. У глибокій просторій ємності з’єднати сир, яйця, цукор та ванільний цукор, додати сметану та всипати крохмаль.
6. Все ретельно збити блендером, щоб утворився однорідний крем без крупинок. Якщо у вас не однорідної консистенції, то краще попередньо протерти його через металеве сито.
7. Викласти сирний крем поверх основи, злегка постукати по стінках, щоб вийшло зайве повітря, і поставити в розігріту до 180-200 градусів духовку. Випікати чізкейк із сиру близько 40 хвилин. Коли сирна маса перестане бути рідкою, а серединка злегка тремтить при постукуванні, можна вважати десерт готовим.
8. І тільки потім можна вийняти з форми та прикрасити за бажанням. Я використовувала коктейльну вишню та свіжу м’яту. Тепер можна нарізати порційними шматочками та насолоджуватися чудовим ніжним десертом.
Смачного!
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!