Картопля з курячою печінкою в яйцях та під сирною скоринкою
Мої домочадці дуже люблять смажену картоплю, а я намагаюся зробити цю страву незвичайною. Сьогодні я приготувала картоплю з курячою печінкою в яйцях та під сирною скоринкою. Особливо мені подобається покривати страви сиром «сулугуні». Розплавлений сир при запіканні не покривається кіркою, а приємно тягнеться. Приготуйте і ви цю смачну та ситну страву.
Картопля з курячою печінкою
- Картопля – 4-5 шт.
- Печінка куряча – 400 г
- Яйця курячі – 2 шт.
- Сир твердий – 70 г
- Олія
- Сіль за смаком
Смажена картопля з курячою печінкою на сковороді
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Курячу печінку очистити від плівок, ретельно вимити, обсушити та порізати на невеликі шматочки.
Розігріти сковороду з олією, викласти її печінку і обсмажити з усіх боків сильному вогні.
Картоплю вимити, очистити, ополоснути і нарізати соломкою, а потім перекласти в друшляк, промити під струменем холодної проточної води та обсушити.
На окремій сковороді під час помішування обсмажити картоплю в олії до м’якості.
Картоплю розрівняти і рівномірно розподілити на ній печінку.
Сир натерти на великій тертці.
Сковороду поставити на слабкий вогонь, накрити кришкою та готувати близько 10-15 хвилин.
Страву можна подати зі свіжими чи консервованими овочами.
Данило
Велике спасибі за рецепт. Готував раніше схоже блюдо, але з м’ясом. З печінкою і яйцями вийшло набагато ніжніше. Виходить дуже ситно і смачно. Ще можна з сиром натерти кілька зубчиків часнику для аромату. А при подачі додати пару гілочок петрушки.