Смачний салат з курячою печінкою, чорносливом і горіхами шарами
Дуже смачний, красивий та ситний салат. Сьогодні я поділюся з Вами рецептом салату шарами з курячою печінкою та чорносливом, який стане окрасою вашого святкового столу.
Продукти:
- Печінка куряча відварена – 250 г
- Морква відварена – 200 г
- Чорнослив – 100–130 г
- Ядра волоських горіхів – 100 г
- Сир твердий – 100 г
- Майонез – за потребою
- Зелень кропу чи петрушки – для прикраси
- Сіль за смаком
Дуже смачний салат з курячою печінкою, чорносливом і горіхами, рецепт з покроковими фото
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Моркву вимити, залити окропом підсоленою водою і відварити до м’якості, а потім остудити, очистити і натерти на великій тертці.
Половину ядер горіхів порубати або викласти на листок харчової плівки, накрити другим листом і подрібнити за допомогою качалки.
До моркви додати подрібнені горіхи.
Суміш перемішати.
Чорнослив залити окропом, залишити для набухання на 5-7 хвилин, а потім вийняти, обсушити і нарізати дрібно.
Печінку промити під струменем холодної води, дуже акуратно зрізати жовчний міхур, очистити від плівок, опустити в гарячу воду і на слабкому вогні поварити протягом 15-20 хвилин. Після цього остудити, нарізати та подрібнити блендером або пропустити через мясорубку.
Викладати салат шарами, використовуючи формувальне кільце, або просто акуратно укладати всі інгредієнти шар за шаром на плоску страву, промазуючи кожен шар майонезом: 1 шар — куряча печінка.
2-й шар – чорнослив.
3-й шар – морква з горіхами.
Сир натерти на дрібній тертці.
Поверхню салату змастити майонезом, посипати тертим сиром та прикрасити половинками горіхів та зеленню.
Дуже акуратно зняти кільце форму, злегка повертаючи його і одночасно піднімаючи вгору.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!