Меню

Рецепти на зиму 25.10.2023

Швидко маринованна капуста з перцем та морквою — ну дуже смачний рецепт

Маринована капуста з морквою, цибулею та солодким болгарським перцем – варіант неймовірно смачної та швидкої закуски. Такий салат із маринованої капусти виходить дуже соковитим та ароматним, його можна пробувати вже на другий день після приготування.

Головний секрет цієї страви полягає у тонкій нарізці овочів. У цьому рецепті морквину труть на тертці для корейської моркви, цибулю і солодкий перець тонко нарізають ножем, а ось капусту шаткують за допомогою овочечистки, завдяки чому вона швидко пускає сік, і салат виходить соковитий і хрумкий.

Нарізати тонко капусту за допомогою ножа або шатківниці навіть не варто пробувати, оскільки в такому випадку овочева закуска може погано промаринуватися і вийде злегка обвітреною і не такою соковитою.

Інгредієнти:

  •  капуста – 650 г;
  • ріпчаста цибуля – 2 – 3 шт.;
  •  морква – 1 шт.;
  •  солодкий червоний перець – 1,5 – 2 шт.;
  •  сіль — 3 ч. л.;
  •  цукор – 1 ст. л. (без гірки);
  •  9% оцет – 30 мл;
  •   олія – 2 ст. л.

Капуста маринована з болгарським перцем швидкого приготування

Солодкий перець помийте, очистіть від насіння та наріжте тонкою соломкою.

перець

Цибулю очистіть, сполосніть під водою, розріжте навпіл і наріжте дуже тоненькими півкільцями.

цибуля

Морквину очистіть, помийте і натріть на тертці корейської моркви.

морква

У капусти видаліть верхнє листя, сполосніть під проточною водою і тонко нашаткуйте за допомогою овочечистки.

капуста

Всі нашатковані овочі складете в глибоку ємність (широку миску або тазик), і акуратно перемішайте руками (розминати або давити овочі, як це потрібно, наприклад, для приготування квашеної капусти, ні в якому разі не потрібно).

салат

Приготуйте маринад: в окрему мисочку вилийте 9% оцет і олію (найкраще брати без запаху), додайте сіль і цукор, після чого добре перемішайте, щоб сипучі інгредієнти розчинилися.

маринад

Приготованим маринадом (підігрівати або кип’ятити його не потрібно!) Заправте овочі, і ще раз добре перемішайте руками. Накрийте миску харчовою плівкою і залиште на кухні кілька годин. Далі салат перекладіть в каструльку, накрийте кришкою і поставте в холодильник.

капуста з перцем маринована

Через добу мариновану капусту із солодким перцем можна куштувати.

капуста з перцем маринована

В ідеалі капуста повинна промаринуватися три доби, тоді вона вийде ще смачнішою, ніж квашена. Смачного!

Коментарі до статті: 2
  1. Ангеліна

    Дуже люблю мариновану капустку. Робила її по різним рецептам. Но улюбленішим залишається цей і мабуть ще капуста маринована у власному соку. Я ще лавровий лист кладу и трохи перчику з часником, нам так смачніше. А от цибулю не кладу, у нас її ніхто не поважає, кажуть, що гірчить.

    Ответить
  2. Ліна

    Дуже цікавий рецепт, обов’язково спробую. Я часто готую крижавки за рецептом https://novastrava.com/krizhavki-recept-marinovanoyi-kapusti/ раджу спробувати

    Ответить
Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons