Швидко маринованна капуста з перцем та морквою — ну дуже смачний рецепт
Маринована капуста з морквою, цибулею та солодким болгарським перцем – варіант неймовірно смачної та швидкої закуски. Такий салат із маринованої капусти виходить дуже соковитим та ароматним, його можна пробувати вже на другий день після приготування.
Нарізати тонко капусту за допомогою ножа або шатківниці навіть не варто пробувати, оскільки в такому випадку овочева закуска може погано промаринуватися і вийде злегка обвітреною і не такою соковитою.
Інгредієнти:
- капуста – 650 г;
- ріпчаста цибуля – 2 – 3 шт.;
- морква – 1 шт.;
- солодкий червоний перець – 1,5 – 2 шт.;
- сіль — 3 ч. л.;
- цукор – 1 ст. л. (без гірки);
- 9% оцет – 30 мл;
- олія – 2 ст. л.
Капуста маринована з болгарським перцем швидкого приготування
Солодкий перець помийте, очистіть від насіння та наріжте тонкою соломкою.
Цибулю очистіть, сполосніть під водою, розріжте навпіл і наріжте дуже тоненькими півкільцями.
Морквину очистіть, помийте і натріть на тертці корейської моркви.
У капусти видаліть верхнє листя, сполосніть під проточною водою і тонко нашаткуйте за допомогою овочечистки.
Всі нашатковані овочі складете в глибоку ємність (широку миску або тазик), і акуратно перемішайте руками (розминати або давити овочі, як це потрібно, наприклад, для приготування квашеної капусти, ні в якому разі не потрібно).
Приготуйте маринад: в окрему мисочку вилийте 9% оцет і олію (найкраще брати без запаху), додайте сіль і цукор, після чого добре перемішайте, щоб сипучі інгредієнти розчинилися.
Приготованим маринадом (підігрівати або кип’ятити його не потрібно!) Заправте овочі, і ще раз добре перемішайте руками. Накрийте миску харчовою плівкою і залиште на кухні кілька годин. Далі салат перекладіть в каструльку, накрийте кришкою і поставте в холодильник.
Через добу мариновану капусту із солодким перцем можна куштувати.
В ідеалі капуста повинна промаринуватися три доби, тоді вона вийде ще смачнішою, ніж квашена. Смачного!
Ангеліна
Дуже люблю мариновану капустку. Робила її по різним рецептам. Но улюбленішим залишається цей і мабуть ще капуста маринована у власному соку. Я ще лавровий лист кладу и трохи перчику з часником, нам так смачніше. А от цибулю не кладу, у нас її ніхто не поважає, кажуть, що гірчить.
Ліна
Дуже цікавий рецепт, обов’язково спробую. Я часто готую крижавки за рецептом https://novastrava.com/krizhavki-recept-marinovanoyi-kapusti/ раджу спробувати