Меню

Першi страви 8.05.2023

Суп з кропиви з яйцем — насолоджуємося кожною ложкою!

Дуже простий, смачний, а головне корисний весняний суп із молодої кропиви! Смачний, ароматний, наваристий і при цьому легкий суп з молодої кропиви подаємо зі сметаною і насолоджуємося кожною ложкою!У багатьох сім’ях вже стало традицією на початку травня готувати смачний ароматний суп із молодої зелені кропиви. Зелений борщ, борщ із бадилля з додаванням кропиви та іншої ранньої зелені – у кожної господині є свій улюблений рецепт.

Такий суп можна варити не тільки на курячому, але і м’ясному бульйоні, з тушонкою або зробити пісним, до кропиви можна додати щавель або шпинат — обов’язково спробуйте приготувати один з варіантів.

Інгредієнти:

  • кропива – великий пучок;
  •  грудка куряча — 1 шт.;
  • картопля – 3 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  •  цибуля – 1 шт.;
  •  олія – 50 гр.;
  •  перепелині яйця – 6-8 шт.;
  •  сіль, приправи – за смаком.

  • Кількість: 6 порції
  • Час приготування: 40 хв.
складові

Рецепт зеленого супу з кропиви з яйцем, картоплею та курятиною

Курячі грудки добре промити, видалити плівочки, жилки і нарізати шматочками близько 3 см. У каструлю налити два літри води, поставити на вогонь і викласти в неї шматочки м’яса (замість грудки можна взяти стегно або стегенця, а також кинути в суп зроблені з фаршу фрикадельки).

куряча грудка

Картоплю почистити і нарізати кубиками або соломкою, додати в киплячий бульйон.

картопля

Цибулину нарізати тонкими смужками.

цибуля

Морквину очистити та натерти на великій тертці.

морква
Налити в сковороду трохи олії і обсмажити цибулю до м’якості.

смажити
Додати моркву та продовжувати обсмажувати ще близько 4-5 хвилин.

смажити овочі
Коли м’ясо та картопля зваряться до готовності посолити бульйон та додати приправи.

суп
Викласти в суп засмажку.


Кропиву добре промити під проточною водою, видалити великі стебла та нарізати.

кропива
Додати кропиву до каструлі. Довести суп до кипіння, зменшити вогонь та варити на повільному вогні 15 хвилин.

суп з кропивою
Ароматний весняний супчик, перед подачею на кожну тарілку можна додати 1-2 відварених перепелиних яйця, дрібно порубану зелень цибулі і кропу.

суп з кропивою та яйцем

Смачного!

Коментарі до статті: 2
  1. Kirill-890

    Я недавно спробував суп з кропиви з яйцем і вражений його незвичайним смаком. Він був дуже ароматним та насиченим, а кропива додавала йому приємну гіркоту. Я також знаю, що кропива містить багато корисних речовин, що робить цей суп не тільки смачним, але й корисним для мого організму. Я планую спробувати його ще раз і порекомендувати друзям, якщо вони не пробували його раніше

    Ответить
  2. Оксана

    Дякую за детальний рецепт! На дачі поросло купа кропиви, якраз думала зготувати смачненького супчику.
    Слідувала рецепту — вийшло дуже смачно, оцінив навіть мій маленький синок!

    Ответить
Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons