Твердий сир в домашніх умовах за смачним та простим рецептом
Приготувати такий сир під силу будь-якій господині. Особливо смачним він виходить із домашніх (сільських) молочних продуктів, але можна взяти й ті, які продають у магазинах. Молоко обов’язково має бути звичайним, питним, але недовгим терміном зберігання.
Якщо сирну масу в процесі приготування слабо віджати від сироватки, то сир вийде м’яким, а якщо більш ретельно віджати, то на виході вийде продукт, за смаком і консистенцією що дуже нагадує сир сулугуні. У сирну масу за бажанням можна додавати різні прянощі. Експериментуйте!
Продукти:
- Сир 2% — 700 г
- Молоко 3,6% — 700 мл
- Яйця курячі – 2 шт.
- Масло вершкове – 70 г
- Сода харчова – ⅔ ч. ложки
- Сіль — 1 ч. ложка
Як зробити твердий сир в домашніх умовах, рецепт з фото дуже смачний
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Молоко вилити в об’ємну каструлю і викласти в неї трохи розім’ятий сир.
Поставити каструлю на плиту, при безперервному помішуванні довести до кипіння і поварити на слабкому вогні, розминаючи грудочки, близько 5-6 хвилин. Потім каструлю зняти з плити і дати постояти приблизно 15-20 хвилин.
Друшляк вистелити 4 шарами марлі, відкинути на неї масу, дати стекти сироватці і добре віджати.
Яйця ретельно перемішати вилкою.
Сирній масі дати трохи охолонути, знову перекласти в каструлю, додати розм’якшене вершкове масло, яєчну суміш, соду і сіль.
Все добре перемішати, поставити на водяну лазню та варити близько 10-15 хвилин, постійно помішуючи. Повинна вийти в’язка суміш.
Перекласти масу в невелику глибоку миску, застелену харчовою плівкою, і трохи утрамбувати. Я скористалася дерев’яною ступкою.
Краями плівки прикрити сирну масу, щоб у процесі охолодження вона не покрилася твердою скоринкою. Поставити миску в холодильник на кілька годин для застигання.
Твердий сир, в домашніх умовах, вийняти з миски та зняти плівку.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!