Апельсинові цукати — простий рецепт в домашніх умовах
Апельсинові цукати є відмінним доповненням до приготування різних десертів, їх можна використовувати у випічці, та й просто так вони дуже смачні.
Вам знадобиться:
- Апельсини великі – 5 шт.;
- Цукровий пісок – 400 г;
- Апельсиновий сік – 250 мл;
- Кориця – 1 паличка;
- Гвоздика — 10 шт.;
- Аніс – 1 шт.;
- Лимонна кислота — ½ ч.л.4
Цукати з апельсинових шкірок, рецепт в домашніх умовах простий і смачний
Приготування
1. З апельсинів зніміть скоринки і добре помийте, наріжте їх смужками завтовшки близько 0,5 см.
2. Скоринки перекладіть у сотейник, залийте холодною водою, поставте на вогонь і після закипання поваріть 5 хвилин. Злийте воду, знову налийте холодну воду і ще раз прокип’ятіть скоринки 5 хвилин. Спробуйте шматочок, якщо скоринки ще гірчать, процедуру повторіть. З апельсинів видавіть сік, вам знадобиться 250 мл. У сік додайте гвоздику, цукор, лимонну кислоту, корицю, аніс.
3. Доведіть сік із спеціями до кипіння, як тільки цукор розчинитися покладете в нього апельсинові скоринки. Варіть скоринки в сиропі близько 1,5-2 годин на середньому вогні до прозорості.
4. Відкиньте апельсинові цукати на друшляк і дайте сиропу повністю стекти. Апельсиновий сироп можна надалі використовувати як добавку до чаю або подати до млинців, як топінг.
5. Цукати перекладіть на решітку на деякій відстані один від одного і сушіть їх у духовці при температурі 70 ° С близько 4-5 годин. Можна сушити цукати у сушарці для овочів. Можна також зробити сушку в природних умовах: в сухому теплому помешканні або на батареї, але займе це кілька днів.
6. Готові цукати обваляйте у дрібному цукрі або у суміші цукрової пудри та крохмалю у співвідношення 1:1. Можна вмочити цукати у розтоплений шоколад. Зберігати апельсинові цукати необхідно в герметичній тарі за кімнатної температури.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!