Картопляні «п’ятачки» з м’ясом дуже ніжні та смачні
Ділюся з усіма рецептом приготування простої, але смачної та ситної страви з картопляного пюре з подрібненим вареним м’ясом. Ніяких особливих навичок у галузі кулінарії вам не знадобиться, тому що такі «п’ятачки» готуються із звичайнісіньких інгредієнтів і за найпростішою технологією.
Вироби виходять ніжними та м’якими. Подати їх можна або з томатним соусом, або зі сметаною. Смачно буде у будь-якому випадку!
Картопляні «п’ятачки» з м’ясом
- Картопля – 6 шт.
- Свинина (м’якоть) – 300 г
- Яйця курячі – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 4 ч. ложки
- Олія — 2 ст. ложки
- Сіль за смаком
Картопляні «п’ятачки» з м’ясом, рецепт з фото покроково
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
М’ясо обмити, розрізати на шматки, викласти в каструлю, залити гарячою водою і відварити до готовності. Наприкінці варіння посолити.
М’ясо остудити, нарізати на шматочки і пропустити через дрібні грати м’ясорубки або подрібнити в блендері.
Картоплю вимити, очистити від шкірки, сполоснути, залити підсоленим окропом так, щоб рівень води був трохи вищим за верхній шар картоплі, і варити бульби на помірному вогні під кришкою приблизно 20 хвилин. У зварену картоплю легко входить ніж, виделка.
Відвар злити, картоплю обсушити в каструлі при слабкому нагріванні, знявши кришку, гарячою ретельно розім’яти в однорідне пюре і охолодити до температури 40-50 °С.
Поєднати картопляне пюре з м’ясним фаршем, посолити, додати яйце.
Суміш добре вимішати.
Сформувати з маси, що вийшла, маленькі круглі коржики у вигляді сирників («п’ятачки») і запанірувати їх в борошні.
На сковороді розігріти олію, викласти в неї «п’ятачки» і обсмажити до рум’яної скоринки.
Подати вироби із томатним соусом або кетчупом.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!