Салат «Великодня паска» стане прикрасою святкового столу
Крім випічки та десертів, у святкове меню на Великдень ідеально впишеться салат «Паска» — яскравий, незвичайний, з оригінальним оформленням та ефектною подачею.
За складом він може бути будь-яким: з м’ясом, крабовими паличками, рибними консервами, шинкою, ковбасою або з куркою та смаженими грибами, як у покроковому рецепті з фото. Щоб салат добре тримав форму, усі інгредієнти потрібно дрібно нарізати чи натерти на тертці та змішати з майонезом.
Викласти у формі паски, а шапочку зробити з тертої картоплі, яєць чи сиру та покрити шаром майонезу. Оформлення салату зробити в великодній тематиці: з червоного перцю або помідорів вирізати літери, а шматочки різнокольорових овочів імітуватимуть цукати.
Інгредієнти:
- куряче філе — 250-300 г;
- картопля – 3-4 шт;
- гриби (гливки чи печериці) – 100 г;
- цибуля салатна або ріпчаста — 2 головки;
- солодкий перець червоного кольору чи помідор – 1 шт;
- свіжі чи солоні огірки – 2 шт;
- яйця – 2 шт.;
- часник – 2 часточки;
- олія – 1,5 ст. л;
- сіль за смаком;
- мелений перець — 2 щіпки;
- цукор – 1 щіпка;
- оцет – 1 ст. л;
- майонез – до смаку.
Як приготувати салат на Великдень у вигляді паски
Щоб заощадити час на приготування салату, продукти, що вимагають варіння, підготуємо напередодні. Куряче філе варимо в бульйоні 30-40 хвилин до повної готовності. Відварюємо яйця круто, картоплю зваримо у підсоленій воді, нарізавши великими шматками. Остудимо.
Одну цибулину дрібно наріжемо і замаринуємо в суміші оцту, щіпки солі та цукру. Хвилин через 15-20 цибуля буде готова.
Другу цибулину теж дрібно наріжемо, трохи обсмажимо в маслі до появи золотистого кольору. Додамо нарізані невеликими шматочками гриби. Все змішати, підсолити, поперчити і довести гриби до готовності.
Свіжі огірки очистимо від шкірки і виріжемо серединку, якщо насіння велике. Солоні огірочки очищати не потрібно. Наріжемо огірки дрібним кубиком.
Яйця натираємо через велику тертку або ріжемо дрібними кубиками. Куряче філе розбираємо на короткі волокна або ріжемо поперек волокон невеликими шматочками.
Картоплю нарізаємо так само дрібно або натираємо через тертку (одну картоплину залишаємо для «шапочки» салату). Додаємо картоплю, смажені гриби та мариновану цибулю до салату.
Заправляємо майонезом. Змішуємо всі інгредієнти, даємо салату трохи настоятися.
Відкладену картоплину натираємо через велику тертку. Додаємо подрібнений часник та майонез. Все перемішуємо до густої в’язкої маси.
Для оформлення салату беремо кулінарне кільце, обідок від роз’ємної форми для випічки або бляшанку з обрізаним денцем. Встановлюємо в центр плоскої тарілки, наповнюємо салатом, ущільнюючи товкачем або ложкою. Зверху викладаємо терту картоплю у вигляді округлої «шапочки». Обережно знімаємо форму.
Змащуємо верх салату шаром майонезу. Із солодкого перцю або помідорки вирізаємо літери, викладаємо на салат. Прикрашаємо шматочками овочів, зернами кукурудзи, зеленою цибулею. Святковий салат «Великодня паска» готовий! Приємного апетиту та Світлого Великодня!
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!