Меню

Закуски 31.01.2024

Шалені картопляні рогалики з сиром і беконом під пиво і каву

Дуже смачна «штука»! Під пиво і компот, до чаю та кави просто шалена закуска у вигляді рогаликів з картопляного тіста з начинкою з сиру та бекону.

Картопляні рогалики в нашій родині мають успіх. Готуються такі рогалики досить просто, підходять для святкового та повсякденного столу. Зручний спосіб для утилізації картопляного пюре, що залишилося з вчора. Особливий присмак додає сир, що входять до складу рогаликів.

Картопляні рогалики виходять такими, що прям пальчики оближеш, але готуються у фритюрі, тому не захоплюйтеся надто цією стравою. А щоб прибрати якнайбільше олії з готових рогаликів, просто ретельно промакуйте їх серветками.

картопляні рогалики в фритюрі

Картопляні рогалики з сиром та беконом у фритюрі, рецепт — пальчики оближеш

  • Час приготування: 40-50 хвилин.
  • Вихід: 2 порції.

Інгредієнти:

  • варена картопля 350 г
  • масло вершкове 2 ст. л.
  • олія для фритюру 300 мл
  • пшеничне борошно 150-200 г
  • пармезан (сир) 3 ст. л.
  • твердий сир 70 г
  • копчений бекон 50 г
  • сіль спеції за смаком
  • зелень для подачі

картопляні рогалики в фритюрі

Рецепт рогаликів з картопляного пюре з начинкою з сиру та бекону

 

картопля
Попередньо очищену картоплю відваріть у підсоленій воді. Можна також використовувати картоплю печену або варену в шкірці (в мундирі), її також очистіть перед приготуванням. У глибоку ємність перекладіть теплу картоплю і додайте до неї м’яке вершкове масло.

масло в картоплю
Товкачкою для картоплі помніть картоплю в однорідну масу, бажано без грудочок.

пюре
Тепер скористайтеся для перемішування картоплі великою ложкою, всипте тертий пармезан. Цей сир надасть аромату і пікантності картопляним рогаликам. Замініть його іншим будь-яким жирним та витриманим сиром, якщо немає пармезану.

сир

Додайте порціями борошно пшеничне та замішуйте м’яке картопляне тісто. Залишіть тісто під плівкою у мисці на столі.

борошно
Наріжте тонкими брусками твердий сир і копчений бекон для начинки картопляних рогаликів.

сир і бекон
Посипте робочу поверхню борошном і розкотіть два пласти з картопляного тіста, не дуже тонко.

картопляне тісто
Наріжте пласт тіста на сектори і на край кожного шматочка викладайте сир і бекон.


Скручуйте картопляні рогалики з сиром і злегка притискайте кінчики.

картопляні рогалики
У ковші розігрійте олію і на середньому вогні обсмажте рогалики невеликими порціями. На приготування рогаликів у фритюрі знадобиться лише 5-7 хвилин.

рогалики в фритюрі
На паперових рушниках або серветках потримайте готові рогалики, щоб олія ввібралася, і подавайте на стіл.

рогалики в фритюрі

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons