Шалені картопляні рогалики з сиром і беконом під пиво і каву
Дуже смачна «штука»! Під пиво і компот, до чаю та кави просто шалена закуска у вигляді рогаликів з картопляного тіста з начинкою з сиру та бекону.
Картопляні рогалики в нашій родині мають успіх. Готуються такі рогалики досить просто, підходять для святкового та повсякденного столу. Зручний спосіб для утилізації картопляного пюре, що залишилося з вчора. Особливий присмак додає сир, що входять до складу рогаликів.
Картопляні рогалики виходять такими, що прям пальчики оближеш, але готуються у фритюрі, тому не захоплюйтеся надто цією стравою. А щоб прибрати якнайбільше олії з готових рогаликів, просто ретельно промакуйте їх серветками.
Картопляні рогалики з сиром та беконом у фритюрі, рецепт — пальчики оближеш
- Час приготування: 40-50 хвилин.
- Вихід: 2 порції.
Інгредієнти:
- варена картопля 350 г
- масло вершкове 2 ст. л.
- олія для фритюру 300 мл
- пшеничне борошно 150-200 г
- пармезан (сир) 3 ст. л.
- твердий сир 70 г
- копчений бекон 50 г
- сіль спеції за смаком
- зелень для подачі
Рецепт рогаликів з картопляного пюре з начинкою з сиру та бекону
Попередньо очищену картоплю відваріть у підсоленій воді. Можна також використовувати картоплю печену або варену в шкірці (в мундирі), її також очистіть перед приготуванням. У глибоку ємність перекладіть теплу картоплю і додайте до неї м’яке вершкове масло.
Товкачкою для картоплі помніть картоплю в однорідну масу, бажано без грудочок.
Тепер скористайтеся для перемішування картоплі великою ложкою, всипте тертий пармезан. Цей сир надасть аромату і пікантності картопляним рогаликам. Замініть його іншим будь-яким жирним та витриманим сиром, якщо немає пармезану.
Додайте порціями борошно пшеничне та замішуйте м’яке картопляне тісто. Залишіть тісто під плівкою у мисці на столі.
Наріжте тонкими брусками твердий сир і копчений бекон для начинки картопляних рогаликів.
Посипте робочу поверхню борошном і розкотіть два пласти з картопляного тіста, не дуже тонко.
Наріжте пласт тіста на сектори і на край кожного шматочка викладайте сир і бекон.
Скручуйте картопляні рогалики з сиром і злегка притискайте кінчики.
У ковші розігрійте олію і на середньому вогні обсмажте рогалики невеликими порціями. На приготування рогаликів у фритюрі знадобиться лише 5-7 хвилин.
На паперових рушниках або серветках потримайте готові рогалики, щоб олія ввібралася, і подавайте на стіл.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!