Шоколадно-апельсинове морозиво — смачно, просто і корисно
У спеку, коли і їсти навіть не хочеться, морозиво – найбажаніший десерт. Звичайно, можна купити його і в магазині, але кориснішим все ж таки буде десерт, приготований своїми руками. У ньому не буде жодної хімії. Рецептів домашнього морозива дуже багато. Я ж сьогодні ділюся одним із них. Готується швидко, а з’їдається ще швидше!
Шоколадно-апельсинове морозиво
- Сметана 30% — 250 г
- Пудра цукрова – 2 ст. ложки
- Шоколад гіркий – 50 г
- Апельсини – 1 шт.
- Ванілін – 1 щіпка
Морозиво з сметани в домашніх умовах, рецепт з шоколадом і апельсинами
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Шоколад натерти на дрібній тертці.
Апельсин вимити, ошпарити окропом, щоб шкірка виділила ароматне масло, обсушити рушником або паперовою серветкою і за допомогою терки зняти тонкий шар цедри, намагаючись не торкатися білого підкіркового шару (альбедо), який надає цедрі гіркого смаку. З м’якоті апельсина вичавити сік.
Сметану викласти у чашу міксера і додати цукрову пудру.
Суміш збити.
У чашу додати цедру та сік апельсина та шоколад.
Все добре вимішати.
Розкласти масу за формами або викласти у контейнер.
Помістити форми в морозильну камеру холодильника і, кілька разів розмішуючи, заморозити.
З формочок вийняти морозиво і розкласти його по блюдцях сервіровки. З контейнера морозиво можна витягувати за допомогою спеціальної ложки морозива.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!