Меню

Десерти 20.08.2024

Шоколадно-апельсинове морозиво — смачно, просто і корисно

У спеку, коли і їсти навіть не хочеться, морозиво – найбажаніший десерт. Звичайно, можна купити його і в магазині, але кориснішим все ж таки буде десерт, приготований своїми руками. У ньому не буде жодної хімії. Рецептів домашнього морозива дуже багато. Я ж сьогодні ділюся одним із них. Готується швидко, а з’їдається ще швидше!

 

Шоколадно-апельсинове морозиво

  • Сметана 30% — 250 г
  • Пудра цукрова – 2 ст. ложки
  • Шоколад гіркий – 50 г
  • Апельсини – 1 шт.
  • Ванілін – 1 щіпка

Морозиво з сметани в домашніх умовах, рецепт  з шоколадом і апельсинами

Підготувати усі необхідні інгредієнти.

Шоколад натерти на дрібній тертці.

натерти шоколад

Апельсин вимити, ошпарити окропом, щоб шкірка виділила ароматне масло, обсушити рушником або паперовою серветкою і за допомогою терки зняти тонкий шар цедри, намагаючись не торкатися білого підкіркового шару (альбедо), який надає цедрі гіркого смаку. З м’якоті апельсина вичавити сік.

апельсин

Сметану викласти у чашу міксера і додати цукрову пудру.

сметана

Суміш збити.

крем

У чашу додати цедру та сік апельсина та шоколад.

морозиво з сметани з шоколадом

Все добре вимішати.

морозиво з сметани з шоколадом

Розкласти масу за формами або викласти у контейнер.

морозиво з сметани з шоколадом

Помістити форми в морозильну камеру холодильника і, кілька разів розмішуючи, заморозити.

морозиво з сметани з шоколадом

З формочок вийняти морозиво і розкласти його по блюдцях сервіровки. З контейнера морозиво можна витягувати за допомогою спеціальної ложки морозива.
морозиво з сметани з шоколадом

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons