Квас в домашніх умовах, рецепт на ціле відро
Літо! Час, коли на вулиці дуже жарко і хочеться випити чогось холодненького. Не обов’язково одразу ж бігти до магазину, адже можна приготувати напої самостійно. Одним із напоїв, які припадуть до смаку всім і кожному в будь-яку пору року, а не лише влітку, є домашній квас. Це не просто напій, він може так само стати гарною заправкою для окрошки.
Інгредієнти наведено для виготовлення 9 літрів
Нам знадобиться:
- Екстракт квасного сусла, 1 баночка (0,5 літри)
- Цукровий пісок, 1 кг
- Дріжджове тісто, 0,5 кг (або пресовані дріжджі 7 грам)
- Вода (неповне відро, щоб решта вмістилася)
Як приготувати квас у домашніх умовах, рецепт з фото
Найкраще взяти відро для приготування квасу, тому що з нього зручніше зливати готовий продукт. У відро наливаємо воду і нагріваємо її до 35-40 градусів (гаряче не потрібно, бо можна зіпсувати тісто).
Додаємо у відро всю баночку сусла.
Тепер розмішуємо до розчинення продукту.
Коли сусло розчиниться – додаємо туди кілограм цукрового піску і мішаєм до повного розчинення.
Коли це станеться, додаємо тісто.
І так само розмішуємо.
Тепер закриваємо цебро кришкою і залишаємо в теплому місці, з температурою +25+30 градусів на 18-20 годин. У процесі приготування спостерігатиметься бродіння.
Якщо ввечері заробите, то вранці можна розливати по пляшках чи банкам. Попередньо на дно покладемо ложечку цукру (зробить його сильнішим). Коли домашній квас із сусла буде розлитий – відправляємо його у холодильник для охолодження. За кілька годин можна насолоджуватися прекрасним напоєм.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!