Сирне печиво з цукром та корицею в духовці
Смачне печиво на домашньому сирі та вершковому маслі, просте у приготуванні. Ваші домочадці гідно оцінять цю смакоту.
Вам знадобиться:
- Борошно — 280 гр.;
- Сир жирність 5% — 300 гр.;
- Яйце категорії С1 – 1 шт.;
- Вершкове масло – 150 гр.;
- Розпушувач – 1 ч. л.;
- Дрібка солі.
Для обсипання:
- Цукровий пісок – 5 ст. л.;
- Кориця мелена;
- Імбир мелений.
Сирне печиво з домашнього сиру, з цукром та корицею
У сир додайте яйце і щіпку солі. Продукти мають бути холодними.
Все добре подрібніть за допомогою занурювального блендера. У вас має вийти гладка однорідна маса.
Борошно з’єднайте з розпушувачем і просійте. Холодне вершкове масло поріжте на кубики.
Вершкове масло і борошно помістіть в чашу подрібнювача.
Усі подрібніть до стану крихти. Можна також перетерти борошно та масло руками або порубати ножем.
Пересипте борошняну масу до сирної.
Замісіть тісто спочатку за допомогою силіконової лопатки, а потім руками. Занадто довго місити треба, головне поєднати всі продукти. Сформуйте з тіста кулю, запакуйте в харчову плівку і приберіть в холодильник на годину.
Тісто дістаньте з холодильника на присипаний борошном робочий стіл.
Тісто розділіть на дві частини. Одну частину розкотіть у пласт завтовшки близько 3 мм. За допомогою склянки виріжте кружечки діаметром близько 9 см.
Для приготування обсипки в чашку покладіть цукор, додайте мелену корицю та імбир до смаку.
Візьміть кружок тіста, обваляйте одну сторону в цукрі.
Складіть тісто навпіл цукровою стороною, ще раз обваляйте в цукрі.
Складіть знову навпіл цукровою стороною всередину і з одного боку обваляйте у цукрі. Таким чином зробите з усіма кружками тесту.
Викладіть печиво на лист цукровою стороною зверху на деякій відстані один від одного.
Випікайте печиво з домашнім сиром в розігрітій до 190°С духовці близько 15 хвилин до рум’яного кольору.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!