Салат «Пікова дама» — колись дуже відомий та популярний
Давайте сьогодні згадаємо рецепт цього колись дуже відомого салату, який часто готували наші мами та бабусі. Пік популярності його припав з появою майонезу. Тепер у нашій родині цей салат готую я, причому часто, адже готувати для коханих людей приємно.
Салат «Пікова дама»
- Буряк варений – 2–3 шт.
- Огірки солоні – 3-4 шт.
- Яблука зелені – 1 шт.
- Горіхи волоські – 100 г
- Чорнослив – 100 г
- Часник — 3-4 зубчики
- Майонез – за потребою
- Сіль за смаком
Салат Пікова дама з буряком та чорносливом
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Буряк ретельно вимити. Щоб він не втратив свого кольору під час варіння, не слід зрізати хвостик та підсохлу основу стебла. Коренеплід залити окропом, відварити до м’якості, остудити, очистити і натерти на великій тертці.
Чорнослив ретельно вимити і залити окропом на 30 хвилин, а потім перекласти на сито, добре обсушити і нарізати тонкою соломкою.
Огірки вимити, обсушити, очистити від шкірки, розрізати вздовж на тонкі пластини, а потім скласти в стопку і нарізати поперек соломкою.
Ядра волоських горіхів викласти на дошку, покрити харчовою плівкою та подрібнити у крихту за допомогою качалки.
Яблуко вимити, очистити від шкірки та насіння і натерти на великій тертці або на тертці для моркви по корейськи.
Зубчики часнику роздавити пласкою стороною ножа, очистити від сухої оболонки та пропустити через прес.
Поєднати всі підготовлені інгредієнти, посолити за смаком і заправити майонезом.
Салат перемішати.
Викласти салат на блюдо чи подати порційно. Можна посипати подрібненою зеленню. Я прикрасила зеленою цибулею.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!