Лимонний пиріг з глазур’ю — легкий рецепт, можна готувати щодня
Лимонний пиріг з глазур’ю, корисний та нескладний у приготуванні.
Лимони вживають у їжу у свіжому вигляді, а також використовують при виготовленні безалкогольних напоїв та кондитерських виробів, у лікеро-горілчаній та парфумерній промисловості. Як пряність лимон додають у різні фруктові салати, соуси, солодкі страви, печиво, рибні страви, страви з рису та птиці. Дуже смачні та ароматні лимонні торти, тістечка та пироги.
Інгредієнти:
- борошно — 260 гр;
- масло вершкове – 230 гр;
- яйця – 4 шт.;
- цукрова пудра – 310 г;
- лимон – 1 шт.;
- ванільний цукор – 1 пакетик;
- розпушувач — 2 ч. л.;
- сіль.
Лимонний пиріг, рецепт з фото покроково в домашніх умовах
Викласти масло у велику миску і дати розм’якшитися при кімнатній температурі.
Білки яєць акуратно відокремити від жовтків.
Охолоджені білки збити у міцну піну.
До вершкового масла додати 200 г цукрової пудри, ванільний цукор і все ретельно розтерти.
Додати жовтки та щіпку солі.
Збити.
Всипати борошно, просіяне з розпушувачем. Перемішати.
Лимон ретельно вимити, зняти цедру і видавити сік з половини лимона в тісто. Цедру залишити для прикраси пирога.
Підмішати в тісто збиті білки і обережно розмішати.
Тісто викласти у форму і випікати при 180 ° C 50 хвилин.
Дістати готовий лимонний пиріг із духовки.
Для приготування глазурі змішати 110 гр. цукрової пудри та 3 столові ложки лимонного соку.
Пиріг покрити глазур’ю, що вийшла, і дати їй затвердіти.
Прикрасити лимонною цедрою та цукатами.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!