Оладки на кефірі з вівсяними пластівцями
Найкорисніший і найсмачніший сніданок — це вівсяні оладки. Рецепт з фото приготування в домашніх умовах.
Вівсяні оладки поки що не настільки популярні і готують їх нечасто, але спробувавши хоча б один раз, залишають цей рецепт у домашній кулінарній скарбничці. Особливо смачними та пишними оладки виходять на кефірі. Ще смачнішими вони будуть, якщо ароматизувати їх ваніліном чи корицею, але й без ароматизаторів вони мають приємний ніжний смак.
Вівсяні оладки:
- Вівсяні пластівці «Геркулес» – 120 г
- Кефір – 2 склянки
- Борошно пшеничне в/с – 1 склянка
- Цукор-пісок – 3 ст. ложки
- Яйця курячі – 1 шт.
- Олія рафінована – 7 ст. ложок
- Розпушувач тіста – 1 ч. ложка
- Кількість порцій – 4
- Час підготовки – 4 хвилини
- Час приготування – 40 хвилин
Оладки на кефірі з вівсяними пластівцями, покроковий рецепт з фото
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Вівсяні пластівці помістити в подрібнювач та розмелоти. Можна висипати пластівці в поліетиленовий пакет і добре розім’яти качалкою в дрібну крихту.
Кефір трохи підігріти і залити їм подрібнені пластівці.
Масу перемішати та залишити для набухання на 15 хвилин.
У суміш додати цукор, 2 ст. ложки олії та яйце.
Все добре вимішати.
Всипати борошно, змішане з розпушувачем.
Тісто ретельно розмішати до однорідної маси.
На сковороду з розігрітою олією викладати невеликі оладки та обсмажувати їх з двох сторін до підрум’янювання.
Подати вівсяні оладки на кефірі зі сметаною, варенням чи сиропом.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!