Пасхальний салат Гніздо з перепелиними яйцями
Я пропоную приготувати такий незвичайний салат з картоплею «пай» у вигляді гнізда з перепелиними яйцями. Цей салат не тільки відповідає атмосфері свята, а й дуже смачний та бюджетний. Зі Світлим Великоднем!
Щоб підкреслити особливу атмосферу урочистостей, хочеться поставити на святковий стіл усе найкрасивіше та найкраще. На почесному місці має бути паска та фарбовані яйця. Все інше – від фантазії та гаманця. Цей рецепт салату у вигляді гнізда та яєць якнайкраще прикрасить собою саме великодній стіл.
Продукти
- Картопля – 4 шт.
- Кальмари – 200 г
- Огірки солоні – 2-3 шт.
- Цибуля зелена – 100 г
- Сметана чи майонез – 100 г
- Олія — 0,75 склянки
- Зелень кропу чи петрушки рубана – 1 ст. ложка
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль за смаком
- Перепелині яйця – 4 шт.
- Час підготовки – 10 хвилин
- Час приготування – 40 хвилин
- Кількість порцій – 4
Пасхальний салат Гніздо з перепелиними яйцями, кальмарами та картоплею
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Кальмари розморозити, звільнити від залишків нутрощів та хітинових пластинок і залити гарячою водою на 3 хвилини.
Ретельно змити шкірку, що згорнулася.
Опустити тушки в киплячу підсолену воду (на 1 л води — 1 ст. ложка солі) і відварити при слабкому кипінні протягом 3-4 хвилин, а потім вийняти і охолодити.
Нарізати тушки тонкою соломкою.
Солоні огірки розрізати вздовж на 4 частини і тонко нашаткувати впоперек. Якщо шкірка в огірків грубувата, можна її зрізати.
Пір’я зеленої цибулі вимити у проточній воді, добре обсушити серветкою та нарізати тонкими кільцями.
Зелень кропу ретельно вимити, промокнути рушником та дрібно нарізати.
В об’ємній мисці з’єднати кальмари, зелену цибулю, кріп та солоні огірки, поперчити та заправити сметаною або майонезом.
Суміш перемішати.
Викласти салат на блюдо сервіровки гіркою.
Перепелині яйця відварити протягом 3-4 хвилин, опустити в холодну воду та очистити.
Картоплю вимити, очистити, натерти на тертці для моркви корейською, викласти в друшляк і промити в проточній воді, а потім добре обсушити в серветці.
На сковороді розігріти стільки олії, щоб порції картопляної маси могли злегка плавати в ньому. Обсмажувати картоплю при помішуванні, викладаючи в олію малими порціями.
Підрум’янену картоплю перекласти шумівкою на паперові серветки для вбирання зайвої олії. Картоплю остудити і, лише потім, злегка посолити.
Обкласти картоплею салат з усіх боків і прикрасити перепелиними яйцями.
Пасхальний салат Гніздо з перепелиними яйцями, кальмарами та картоплею готовий.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!