Салат «Новинка» з консервою та рисом
Пропонований салат, хоч і називається «Новинка», але вже давно знайомий нашим господаркам і часто готується на святковий стіл нарівні з іншими популярними стравами. Я приготувала його з тихоокеанською сардиною («Івасі»), але цілком підійдуть і інші рибні консерви в олії або натуральні.
Салат «Новинка»
- Консерви рибні в олії – 200 г
- Рис – 90 г
- Яйця курячі – 5 шт.
- Огірки солоні – 3 шт.
- Майонез – 150 г
- Сіль за смаком
Салат з рисом та рибною консервою, рецепт з фото
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Рис перебрати, залити теплою водою, злегка збовтати, щоб всі легкі домішки, що залишилися, спливли наверх, і злити їх. Потім ретельно промити крупу в теплій (35 ° С) воді для видалення мульчі, а потім у гарячій воді (95 ° С) для змиву жиру, що виступає на поверхні зерен під час зберігання. Підготовлену крупу викласти в підсолену воду, що кипить, і відварити до м’якості, не допускаючи розварювання. Після цього викласти рис на сито, дати стекти рідині та остудити.
Яйця відварити протягом 10 хвилин, рахуючи від початку закипання рідини, а потім опустити в холодну воду на пару хвилин, обтерти, очистити, остудити і нарізати дрібними кубиками.
Вміст банки рибних консервів вийняти в миску та подрібнити вилкою.
Солоні огірки розрізати вздовж на 4 частини, а потім тонко нашаткувати поперек.
Поєднати всі підготовлені інгредієнти, посолити за смаком і заправити майонезом.
Салат з консервою перемішати.
При подачі салат можна обсипати подрібненою зеленню.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!