Смачні, м’які і запашні гарбузові кекси
Дуже люблю готувати випічку на радість близьким та друзям. Якщо у вас з осені ще залишився гарбуз, а ви вже перепробували з ним різні рецепти, то сьогодні я пропоную приготувати такі смачні, м’які і запашні кексики.
Продукти:
- Гарбуз (очищена м’якоть) – 300 г
- Масло вершкове – 150 г
- Цукор-пісок – 150 г
- Яйця курячі – 3 шт.
- Лимони – 1 шт.
- Розпушувач тіста – 2 ч. ложки
- Борошно пшеничне 200-250 г
Смачні гарбузові кекси, рецепт з фото покроково
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Гарбуз, очищений від шкірки, волокон та насіння і натерти на великій тертці.
Лимон вимити, ошпарити окропом, щоб шкірка виділила ароматне масло, і обсушити рушником або паперовою серветкою, а потім за допомогою терки зняти тонкий шар цедри. З м’якоті лимона вичавити 50 мл соку.
У миску викласти шматочки попередньо розм’якшеного при кімнатній температурі вершкового масла і додати до нього цукор.
Суміш добре розтерти.
У масу вбити яйця.
Все добре вимішати.
У миску викласти гарбузову масу, цедру лимонну і влити лимонний сік.
Все знову перемішати.
У миску просіяти борошно і додати розпушувач тіста.
Тісто ретельно вимішати. Воно не повинно бути дуже густим.
У поглиблення форм для кексів вставити різнокольорові розетки з пергаментного паперу.
У розетки викласти тісто на ⅔ висоти та розрівняти його.
Форму поставити на лист, вистелений фольгою, і помістити його в духовку, розігріту до температури 180 ° С, і випікати кекси протягом 25-30 хвилин. Перевірити готовність можна з допомогою дерев’яної шпажки. Якщо при втиканні в кекс і вилучення з нього шпажка залишається сухою, без тіста, що налипло, то виріб готовий.
Кекси викласти на блюдо сервіровки і остудити.
Випікати кекси можна і без розеток, але в силіконових формочках. Змащувати їх жиром не потрібно. Наповнити поглиблення тестом також на ⅔ висоти.
Випікати кекси за тієї ж температури.
Готові гарбузові кекси вийняти з форм і остудити.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!