Меню

Десерти 31.12.2023

Смачні, м’які і запашні гарбузові кекси

Дуже люблю готувати випічку на радість близьким та друзям. Якщо у вас з осені ще залишився гарбуз, а ви вже перепробували з ним різні рецепти, то сьогодні я пропоную приготувати такі смачні, м’які і запашні кексики.

Вони просто тануть у роті, і смак їх запам’ятається надовго! Подайте їх до чаю, коли вся сім’я у зборі. Відразу покращає настрій!

 

Продукти:

  • Гарбуз (очищена м’якоть) – 300 г
  • Масло вершкове – 150 г
  • Цукор-пісок – 150 г
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Лимони – 1 шт.
  • Розпушувач тіста – 2 ч. ложки
  • Борошно пшеничне 200-250 г

Смачні гарбузові кекси, рецепт з фото покроково

Підготувати усі необхідні інгредієнти.

Гарбуз, очищений від шкірки, волокон та насіння і натерти на великій тертці.

гарбуз

Лимон вимити, ошпарити окропом, щоб шкірка виділила ароматне масло, і обсушити рушником або паперовою серветкою, а потім за допомогою терки зняти тонкий шар цедри. З м’якоті лимона вичавити 50 мл соку.

лимон

У миску викласти шматочки попередньо розм’якшеного при кімнатній температурі вершкового масла і додати до нього цукор.

Суміш добре розтерти.

У масу вбити яйця.

Все добре вимішати.

кекси з гарбуза

У миску викласти гарбузову масу, цедру лимонну і влити лимонний сік.

кекси з гарбуза

Все знову перемішати.

У миску просіяти борошно і додати розпушувач тіста.

Тісто ретельно вимішати. Воно не повинно бути дуже густим.

гарбузове тісто

У поглиблення форм для кексів вставити різнокольорові розетки з пергаментного паперу.

У розетки викласти тісто на ⅔ висоти та розрівняти його.

Форму поставити на лист, вистелений фольгою, і помістити його в духовку, розігріту до температури 180 ° С, і випікати кекси протягом 25-30 хвилин. Перевірити готовність можна з допомогою дерев’яної шпажки. Якщо при втиканні в кекс і вилучення з нього шпажка залишається сухою, без тіста, що налипло, то виріб готовий.

кекси з гарбуза

Кекси викласти на блюдо сервіровки і остудити.

гарбузові кекси

Випікати кекси можна і без розеток, але в силіконових формочках. Змащувати їх жиром не потрібно. Наповнити поглиблення тестом також на ⅔ висоти.

гарбузові кекси

Випікати кекси за тієї ж температури.

гарбузові кекси

Готові гарбузові кекси вийняти з форм і остудити.

гарбузові кекси

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons