Меню

Різне 19.05.2024

Супер тісто для пельменів «Чисті руки»

тісто на пельмені

З цим незрівнянним тістом кухня та руки будуть абсолютно чистими! Багато господинь вважають за краще не зв’язуватися з приготуванням домашніх пельменів, тому що після замісу тіста і ліплення кухонний стіл, підлога і все, що знаходиться поруч, покривається борошном.
А прибирати після приготування кількох сотень пельменів немає ні сил, ні бажання. Але в це тісто на пельмені додаються «секретні» компоненти – олія та мінеральна вода, завдяки яким воно виходить дуже м’яким і податливим, тому не вимагає додаткового використання борошна при ліпленні. Рецепт з фото крок за кроком розповість про приготування такого супер тіста.

Інгредієнти на 500 г тіста:

  • борошно пшеничне — 2 скл.;
  • яйце куряче, дрібне (категорія С-2) – 1 шт.;
  • газована (мінеральна) вода – 0,5 ст.;
  • соняшникова олія без запаху – 2 ст. л.;
  • сіль дрібна – 0,25 ч. л.;
  • цукор — 0,25 ч. л.

Як приготувати тісто на пельмені, рецепт з фото покроково

Борошно просіяти в глибоку миску, приблизно 1/4 частину відсипати в глибокий посуд, оскільки з точною кількістю борошна вгадати дуже складно — воно може сильно відрізнятися за вмістом вологи, клейковини та домішок.

Відкладене борошно потім можна буде підсипати в процесі замісу, якщо тісто буде липнутим або недостатньо крутим для ліплення пельменів.

борошно

Також існує другий спосіб замісу такого тіста, коли спочатку змішуються всі компоненти, а мука потім поступово підсипається в миску.

цукор

Додати в борошно сіль і цукор, перемішати.

мінералка в борошно

Яйце збовтати з мінералкою та олією, влити суміш до сухих інгредієнтів. Замісити тісто, підсипаючи відкладене борошно (за потреби). Місити тісто потрібно довго, поки з муки не виділиться клейковина, зазвичай це займає 10-20 хвилин. Замішувати можна вручну або скористатися кухонним комбайном із насадкою «гак».

 

тісто на пельмені

Пельменне тісто має вийти тугим, але дуже еластичним і не липнутим до долонь і робочої поверхні. На дотик правильно замішане тісто буде бархатистим, м’яким, як мочка вуха, і м’яким, як пластилін.

Приблизно так виглядає зріз тіста – без порожнин та грудочок нерозмішаного борошна.

тісто на пельмені

Формування пельменів можна приступати відразу ж — тісто не вимагає «відпочинку» під плівкою в холодильнику. Для розкочування та ліплення пельменів додаткове борошно не знадобиться, тому руки, одяг та кухня будуть чистими, це дуже зручно.

тісто на пельмені

Відрізати частину тіста, решту поки що накрити плівкою, розкотити його в пласт завтовшки 1-1,5 мм. За допомогою чарки або спеціальної круглої вирубки вирізати заготівлі круглі для пельменів. По центру кожної покласти начинку — м’ясний, рибний чи овочевий фарш.

Потім скласти вареницю навпіл, зліпити краї та скріпити кінці пельменя.

тісто на пельмені

Готові пельмені можна варити у воді з додаванням спецій або бульйоні (кидати їх слід в киплячу рідину), запікати або обсмажувати на сковорідці.

тісто на пельмені

Також пельмені з цього супер тіста чудово переносять заморожування. Їх необхідно пересипати борошном і викласти на обробну дошку, заморозити в морозильній камері.

Потім вийняти і розкласти за спеціальними пакетами для заморозки, зберігати в морозилці.

Смачного!

тісто на пельменітісто на пельмені

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons