Супер тісто для пельменів «Чисті руки»
З цим незрівнянним тістом кухня та руки будуть абсолютно чистими! Багато господинь вважають за краще не зв’язуватися з приготуванням домашніх пельменів, тому що після замісу тіста і ліплення кухонний стіл, підлога і все, що знаходиться поруч, покривається борошном.
А прибирати після приготування кількох сотень пельменів немає ні сил, ні бажання. Але в це тісто на пельмені додаються «секретні» компоненти – олія та мінеральна вода, завдяки яким воно виходить дуже м’яким і податливим, тому не вимагає додаткового використання борошна при ліпленні. Рецепт з фото крок за кроком розповість про приготування такого супер тіста.
Інгредієнти на 500 г тіста:
- борошно пшеничне — 2 скл.;
- яйце куряче, дрібне (категорія С-2) – 1 шт.;
- газована (мінеральна) вода – 0,5 ст.;
- соняшникова олія без запаху – 2 ст. л.;
- сіль дрібна – 0,25 ч. л.;
- цукор — 0,25 ч. л.
Як приготувати тісто на пельмені, рецепт з фото покроково
Борошно просіяти в глибоку миску, приблизно 1/4 частину відсипати в глибокий посуд, оскільки з точною кількістю борошна вгадати дуже складно — воно може сильно відрізнятися за вмістом вологи, клейковини та домішок.
Також існує другий спосіб замісу такого тіста, коли спочатку змішуються всі компоненти, а мука потім поступово підсипається в миску.
Додати в борошно сіль і цукор, перемішати.
Яйце збовтати з мінералкою та олією, влити суміш до сухих інгредієнтів. Замісити тісто, підсипаючи відкладене борошно (за потреби). Місити тісто потрібно довго, поки з муки не виділиться клейковина, зазвичай це займає 10-20 хвилин. Замішувати можна вручну або скористатися кухонним комбайном із насадкою «гак».
Пельменне тісто має вийти тугим, але дуже еластичним і не липнутим до долонь і робочої поверхні. На дотик правильно замішане тісто буде бархатистим, м’яким, як мочка вуха, і м’яким, як пластилін.
Приблизно так виглядає зріз тіста – без порожнин та грудочок нерозмішаного борошна.
Формування пельменів можна приступати відразу ж — тісто не вимагає «відпочинку» під плівкою в холодильнику. Для розкочування та ліплення пельменів додаткове борошно не знадобиться, тому руки, одяг та кухня будуть чистими, це дуже зручно.
Відрізати частину тіста, решту поки що накрити плівкою, розкотити його в пласт завтовшки 1-1,5 мм. За допомогою чарки або спеціальної круглої вирубки вирізати заготівлі круглі для пельменів. По центру кожної покласти начинку — м’ясний, рибний чи овочевий фарш.
Потім скласти вареницю навпіл, зліпити краї та скріпити кінці пельменя.
Готові пельмені можна варити у воді з додаванням спецій або бульйоні (кидати їх слід в киплячу рідину), запікати або обсмажувати на сковорідці.
Потім вийняти і розкласти за спеціальними пакетами для заморозки, зберігати в морозилці.
Смачного!
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!