Печінково-картопляні оладки — ідеальні для вечері та сніданку
На сімейній вечері я вирішила всіх чимось здивувати, і мені вдалося! Люблю вносити нові нотки до традиційних рецептів. Мені подобаються рецепти смачних, швидких та не дуже затратних страв. Сьогодні я приготувала смачні оладки з печінки з тертою картоплею.
Ця страва добра тим, що готується без особливого клопоту. Печінка може бути будь-якою: яловичою, свинячою чи курячою. Подати оладки можна як зі сметаною, так і з майонезом.
Складові:
- Печінка – 200–300 г
- Цибуля ріпчаста (середня) – 1 шт.
- Картопля середня – 2 шт.
- Часник – 1 зубчик
- Зелень кропу рубана – 0,5 ст. ложки
- Яйця курячі – 2 шт.
- Борошно пшеничне — 1-2 ст. ложки
- Сода харчова – 0,5 ч. ложки
- Оцет 6% — 1 год.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль за смаком
- Олія рафінована (для смаження) – за потребою
Печінкові оладки з тертою картоплею, рецепт з покроковими фото
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Печінку очистити від плівок та судин і нарізати шматочками. Цибулину очистити та розрізати на 4 частини. Зубчик часнику роздавити плоскою стороною ножа та очистити від сухої оболонки.
Печінка, цибуля та часник пропустити через дрібні грати м’ясорубки.
Картоплю вимити, очистити, ополоснути і натерти на дрібній тертці.
У мисці з’єднати печінкову та картопляну маси, додати яйця, борошно, зелень, перець, сіль та соду, погашену оцтом.
Все добре перемішати.
На сковороді розігріти олію і столовою ложкою викладати в нього невеликі оладки.
Оладки обсмажувати із двох сторін до підрум’янювання.
Подати оладки зі сметаною чи майонезом.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!