Меню

Млинці та оладки 21.07.2023

Печінково-картопляні оладки — ідеальні для вечері та сніданку

На сімейній вечері я вирішила всіх чимось здивувати, і мені вдалося! Люблю вносити нові нотки до традиційних рецептів. Мені подобаються рецепти смачних, швидких та не дуже затратних страв. Сьогодні я приготувала смачні оладки з печінки з тертою картоплею.

Ця страва добра тим, що готується без особливого клопоту. Печінка може бути будь-якою: яловичою, свинячою чи курячою. Подати оладки можна як зі сметаною, так і з майонезом.

 

Складові:

  • Печінка – 200–300 г
  • Цибуля ріпчаста (середня) – 1 шт.
  • Картопля середня – 2 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Зелень кропу рубана – 0,5 ст. ложки
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Борошно пшеничне — 1-2 ст. ложки
  • Сода харчова – 0,5 ч. ложки
  • Оцет 6% — 1 год.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль за смаком
  • Олія рафінована (для смаження) – за потребою

Печінкові оладки з тертою картоплею, рецепт з покроковими фото

Підготувати усі необхідні інгредієнти.

печінка

Печінку очистити від плівок та судин і нарізати шматочками. Цибулину очистити та розрізати на 4 частини. Зубчик часнику роздавити плоскою стороною ножа та очистити від сухої оболонки.

печінка з цибулею

Печінка, цибуля та часник пропустити через дрібні грати м’ясорубки.

печінка

Картоплю вимити, очистити, ополоснути і натерти на дрібній тертці.

терта картопля

У мисці з’єднати печінкову та картопляну маси, додати яйця, борошно, зелень, перець, сіль та соду, погашену оцтом.

Все добре перемішати.

печінкові оладки

На сковороді розігріти олію і столовою ложкою викладати в нього невеликі оладки.

печінкові оладки

Оладки обсмажувати із двох сторін до підрум’янювання.

печінкові оладки

Подати оладки зі сметаною чи майонезом.

печінкові оладки

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons