Дуже смачний рецепт приготування паски за рецептом від моєї бабусі
Паска – ритуальна випічка, яку готують лише для особливого свята – Великодня. Готувати їх потрібно обов’язково у гарному настрої. Як правило, у цій випічці міститься дуже багато здоби, тому при бродінні йде більше часу, ніж при приготуванні звичайного дріжджового тіста.
Хочу поділитися з вами рецептом від моєї улюбленої бабусі, у якої завжди виходила дріжджова випічка. А паска до свята Великодня взагалі була вищою за всіх похвал. Покривають паски різною глазур’ю і зазвичай прикрашають кондитерською присипкою.
Найсмачніша великодня паска, бабусин рецепт з покроковими фото
Інгредієнти:
- Молоко пастеризоване чи свіже – 500 мл
- Дріжджі пресовані свіжі – 70 гр.
- Борошно пшеничне – 7 склянок
- Жовтки яєчні – 7 шт.
- Цукор – 300 г
- Масло вершкове – 245 гр.
- Коньяк – 1 ст. ложка
- Ванілін – 1 пакетик
- Родзинки – 1 склянка
- Сіль – 1 год. ложка
Глазур:
- Мед натуральний – 3 ст. ложки
- Шоколад – 20 г
- Вода – 2 ст. ложки
- Масло вершкове – 30 гр.
- Кондитерська посипка – 1 пакетик
- Час підготовки – 10 хвилин
- Час приготування – 4 години
- Кількість порцій – 10
Рецепт з фото найсмачнішого паски від моєї бабусі
Підготувати всі інгредієнти для тіста.
Молоко підігріти до температури 35 ° С і розчинити дріжджі.
Розмішати до повного розчинення дріжджів та додати половину борошна.
Масу акуратно перемішати.
Посуд із опарою поставити в тепле місце на 40-50 хвилин. Її обсяг повинен збільшитися більш ніж у 2 рази.
Родзинки залити гарячою водою і дати йому набрякнути, а потім викласти на друшляк і дати стекти рідині.
Обсохлі родзинки обваляти в борошні, щоб при введенні в тісто вони розподілився в ньому рівномірно.
Масло розтопити на водяній бані та остудити.
Яєчні жовтки викласти в ємність для збивання та додати цукор.
Масу збити до побіління та повного розчинення кристалів цукру.
У велику миску або каструлю викласти опару, що підійшла, жовткову масу, розтоплене масло, сіль, коньяк і ванілін.
Все добре вимішати.
Додати просіяне борошно, що залишилося, і підготовлені родзинки.
Тісто добре вимішати, доки воно не перестане липнути до рук.
Поставити тісто на 2-3 години у тепле місце, накривши харчовою плівкою. За час бродіння двічі обім’яти.
Дно та боки форм для пасок викласти промасленим папером для випічки. Папір повинен злегка височіти над шийкою форм, щоб надалі легше було вийняти готовий випечений виріб. Викласти у форми тісто, заповнивши їх лише до половини обсягу.
Форми з тістом поставити в тепле місце, накрити харчовою плівкою і дати тісту піднятися майже до країв.
Випікати вироби у духовці, розігрітій до температури 180 °С до підрум’янювання. Час випікання дано умовно і залежить від величини форм.
Вийняти форми з духовки і покласти на бік для остигання дна.
Остудити паски у формах, а потім вийняти.
Підготувати усі інгредієнти для глазурі.
Шоколад натерти на дрібній тертці.
Мед викласти в невелику ємність, додати воду і розмішати.
Уварити сироп до загустіння (карамелізації).
Додати шоколад і при нагріванні та помішуванні повністю розчинити його.
У гарячу масу додати шматочки розм’якшеного масла.
Глазур добре вимішати до отримання однорідної маси. Використовувати у теплому вигляді.
Паски великодні покрити глазур’ю і прикрасити кондитерською посипкою.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!